Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Terrasslasyr Jotun Trebitt
Terrasslasyr Jotun Trebitt
Terrasslasyr Jotun Trebitt
Terrasslasyr Jotun Trebitt
Terrasslasyr Jotun Trebitt

Terrasslasyr Jotun
Trebitt
Strå, 9 liter

1 799 kr2 439 kr

Spara 26 %

Kampanj

Volym
Färg: Strå
Terrasslasyr Jotun Trebitt

Trebitt

Strå, 9 liter
1 799 kr
Tillverkningsvara  - Levereras normalt inom 4-7 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Överstruket pris avser lägsta pris senaste 30 dagarna.

Terrasslasyr Trebitt är speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. Terrasslasyren ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildningar, gråning och skadlig ljusnedbrytning. Rekommenderas för målning av altangolv, vindskydd, trädgårdsmöbler etc. Den innehåller mögelförhindrande medel som minskar risken för angrepp på ytskiktet.
Varumärke

Beskrivning

Terrasslasyr Trebitt är speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. Terrasslasyren ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildningar, gråning och skadlig ljusnedbrytning. Rekommenderas för målning av altangolv, vindskydd, trädgårdsmöbler etc. Den innehåller mögelförhindrande medel som minskar risken för angrepp på ytskiktet.
Konsistensen gör den enkel att måla med, utan spill och stänk. Terrasslasyr Trebitt är baserad på alkydolja och är utvecklad för våra skandinaviska väderförhållanden. Den ger uteplatsen skydd och hållbar kulör (upp till 3 års underhållsintervall) med bara en strykning.

Terrasslasyr är en speciallasyr för impregnerat träverk (terrasser, möbler m.m.). Fördelen med terrasslasyr är att det framhäver och bevarar träverkets naturliga fina utseende. Den skyddar mot sprickbildning, ljusnedbrytning och fukt. Den innehåller också filmkonserverande medel mot svartmögel.

Jotun har lasyr för både vägg och terrass. Det är två olika produkter med olika formuleringar. Trebitt Oljelasyr är skräddarsydd för utvändiga väggar. För terrasser, trappor och utemöbler m.m. rekommenderas Trebitt Terrasslasyr - som är anpassad för dessa underlag. Om man har laserat eller oljat terrassen tidigare rekommenderar vi att man använder Trebitt Terrasslasyrborttagare först.

Egenskaper
- Extra skydd mot beväxning
- Torkar snabbt
- Motverkar sprickbildning
- Lång hållbarhet med bara en strykning

Skillnaden mellan olja och lasyr
Olja är i regel en klar behandling. Lasyr är pigmenterat och finns i många fina kulörer. Trebitt Terraslasyr har upp till tre års underhållsintervall, medan olja kräver underhåll varje år. Alla färger i Trebitt Terrasslasyr passar fint ihop med den skandinaviska arkitekturen, landskapet och naturen. I färgkartan hittar du 14 särskilt utvalda, vackra altanfärger. Färger som förhöjer träets skönhet samtidigt som de skyddar din altan.

De här anvisningarna gäller tidigare laserat tryckimpregnerat furugolv på terrasser. Det är värt att notera att Trebitt Terrasslasyr är ett enstrykningssystem där terrasslasyren ska tränga in i träverket och överskottslasyr ska torkas av med en luddfri duk.

Förarbete
Tidigare laserat terrassgolv: rengör med Trebitt Terrasslasyrborttagare och skölj noggrant med vatten. På golv med fläckvis sliten lasyr och vid byte av kulör på lasyren rekommenderar vi att man använder Trebitt Terrasslasyrborttagare så att underlaget blir så enhetligt som möjligt och för att träverket ska kunna ta till sig en ny lasyrbehandling. Det ger det bästa slutresultatet. Resta träfibrer slipas lätt bort med en slipbräda på ett förlängningsskaft. Rengör.

Grundning
Tryckimpregnerade terrassgolv ska inte grundas innan man påför Trebitt Terrasslasyr.

Lasering
Påför Trebitt Terrasslasyr när träverket är torrt. Lasera 1–2 brädor i hela längden. Påför en tunn strykning och torka av eventuellt överskott med en torr, luddfri duk. Arbeta snabbt och effektivt. För att få ett jämnt och fint resultat rekommenderar vi att du avslutar med en tunn strykning in i det föregående fältet. Terrasslasyren ska tränga in i träverket, inte bilda en film. Trebitt Terrasslasyr är en oljelasyr som tunnats ut med vatten. Det innebär att den torkar/härdar som en olja samtidigt som den är känslig för fukt under torkningen och härdningen.

1. Se till att brädorna har liknande absorption och utseende.
2. Påför Trebitt Terrasslasyr på 1–2 brädlängder åt gången. Torka av överskottslasyr.
3. Terrasslasyren får inte utsättas för fukt innan den har härdat helt.
4. Var försiktig när du flyttar tunga föremål på golvet de närmaste dagarna efter att du börjat använda golvet igen.

Allmänna tips
Terrasslasyr tränger in olika i träverket runt kvistar och mjukare delar av virket. Det ger ett vackert spel i kulörerna, men slits snabbare där det inte har trängt in lika mycket. Undvik att lasera i fuktigt väder och vid låga temperaturer. Lasyren måste vara torr innan den utsätts för fukt.

Låg temperatur, hög luftfuktighet och lasyr som bildar en tjock film på ytan förlänger torkningstiden avsevärt. Tjocka lager är dessutom direkt olämpligt och förlänger inte bara torktiden utan ger ett sämre resultat. Kom ihåg att det ofta kan vara låga nattemperaturer med dagg på våren och hösten. Kolla att det inte ska regna det första dygnet efter laseringen.

Undvik att lasera i direkt solljus. Underlagstemperatur ska vara minst 10 °C. Om det är det varmt och bra väder ute bör man kunna använda terrassen efter ungefär ett dygn. Förbrukning/strykning beroende av underlagets sugförmåga 6-10²/L.

OBS! Produkten ska inte bilda film (yta).

Recensioner

Egenskaper

VarumärkeJotun
Art.Nr.25XMYTKVA_9050
Volym9 l
FärgStrå
TypTerrass- och träskyddslasyr
Åtgång6-10 m2/l
SerieTrebitt
Inomhus/UtomhusUtomhus
AppliceringsytaTrä