Skyddsstövlar | Stabila och säkra stövlar

Filtrera

734 kr

2 965 kr

734
734
2965
2965

Visa endast kampanjartiklar

(1)

Svart

(12)

Grön

(3)

Vit

(3)

Blå

(1)

arbesko

(3)

dunlop

(5)

fristads

(1)

jalas

(6)

sievi

(4)

Tåhätta & Spiktramp

(10)

Utan skydd

(2)

Tåhätta

(1)

Bred läst

(8)

Extra bred läst

(1)

Normal läst

(9)

Sortera

19 Produkter

Du har sett alla 19 produkter

Skyddsstövlar är ett självklart val och förhindrar skador vid till exempel industriarbete och skogs- och lantbruk. Även för den som renoverar och bygger på fritiden kan ett par extra skyddande stövlar vara bra. Köp ett par prisvärda skyddsstövlar här på nätet hos oss. Det är en investering som är väl värd pengarna om olyckan skulle råka vara framme.

Vilka sorters skyddsstövlar finns det?

En tåhätta eller stålhätta är en vanlig förstärkning i skyddsstövlar. En annan vanlig förstärkning är skydd i sulan, ett så kallat spiktrampskydd. En vanlig funktion är också att stövlarna är antistatiska. Yttersulan är ofta tillverkad för att vara stötdämpande medan innersulan ska ge en god miljö för fötterna under långa arbetspass.

För den som använder motorsåg finns det stövlar med sågskydd. Det finns även stövlar som skyddar mot brännskador vid exempelvis svets-, plåt- och gruvarbeten. Skyddsstövlarna kan då vara tillverkade med invävd kevlartråd. Det finns också stövlar som skyddar mot kemikalier och oljor.

En annan typ av skyddsstövlar används där hygien är mycket viktigt, som inom vissa industrier och vid livsmedelshantering.

Vilken skyddsstövel ska man välja?

Utöver att välja rätt sorts skydd för det arbete man ska göra kan det vara bra att välja stövlar som är vattentäta och relativt lätta så att man kan använda dem under en längre tid utan att bli trött i fötterna. Stövlarna kan även användas under vintern och kalla höst- och vårdagar om de är fodrade. Varmfodrade skyddsstövlar är även bra att ha om man jobbar i kalla lokaler.