Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Bruk

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Beroende på vad du bygger finns det olika sorters bruk att använda. Murbruk består vanligtvis av sand och ett bindmedel, exempelvis cement och/eller släckt kalk. När vatten tillsätts blir det en cementliknande massa som används till sammanfogning av olika material. Putsbruk används ofta till att skydda fasader och underliggande ytor och har lång hållbarhet. Putsen används både inom- och utomhus. Puts består av bindmedel, ballast och vatten. Bindmedlet kan vara cement, gips, kalk eller plast och ballasten är vanligtvis sand. Putsbruk delas in i olika hårdhetsklasser, A-E, där A är hårdast. När du köper bruk online är bygghemma.se rätt plats att söka sig till.

När används de olika sorterna

När du väljer bruk är det viktigt att du vet hur förhållanden är där du ska mura. Om du ska mura en skorsten eller en eldstad ska du ha ett eldfast bruk som har lera som huvudkomponent. Murning utomhus ska ske med ett bruk som tål frost annars riskerar man sprickor i fogarna. Lättklinkerblock, tegel och betonghålsten är exempel på material som fogas samman med murbruk. När du putsar eller lagar en vägg ska du alltid ta reda på hur underlaget är beskaffat. Putset får inte vara starkare än underlaget och om det handlar om lagning är det viktigt att använda liknande puts som den ursprungliga. En fasad som är putsad håller sig i minst femtio år med normalt underhåll. Vid invändig putsning rekommenderas gipsputs som gör att väggytan blir helt färdig och inte behöver spacklas efteråt.

Bygghemma.se din butik på nätet

Hos oss kan du köpa billigt bruk av hög kvalitet. Här hittar du även allt du behöver när du ska renovera, bygga eller bara småfixa i hemmet. På vår lättnavigerade hemsida hittar du lätt det du söker inom de olika avdelningarna. Vi arbetar för att ge våra kunder en mycket god köpupplevelse, stort sortiment och kända varumärken. Det gör det lätt för dig att beställa på nätet.