Golvspånskiva

Filtrera

119 kr

152 kr

119
119
152
152

boa

(2)

Endast snabbleverans

(1)

Sortera

2 Produkter

Du har sett alla 2 produkter

Behöver du köpa golvspånskiva? En golvspånskiva är en tjock skiva som monteras på till exempel bjälklaget för att få en formstabil konstruktion som man sedan kan flytspackla eller montera ett golv på. Skivan är spontad och de monteras ihop med hjälp av vanligt trälim. Skivan limmas också i bjälklaget så att den ligger stilla. I monteringen ska man dra fast skivan i underlaget för att den inte ska röra på sig medan den torkar, men sedan ska skruvarna dras upp så att de inte kan börja krypa uppåt och förstöra det man väljer att lägga på. Ett korrekt monterat golv av golvspån räknas som en bärande konstruktion och ska hålla för hög vikt under många år.

Vad är en golvspånskiva

En golvspånskiva är en träskiva tillverkad av spån och lim som pressats samman för att bli extremt hållbar och tålig. Det finns lite olika modeller och man väljer den som passar för det man har tänkt göra. Det finns skivor som har frästa spår för exempelvis värmekabel och för våtrum så finns fuktbeständiga skivor. De fuktbeständiga skivorna kan också användas som undergolv i utrymmen som inte värms upp, till exempel i en bod eller i ett förråd. Det är ett kostnadseffektivt material att använda jämfört med exempelvis brädor eller plywood och har bra egenskaper som gör att det blivit väldigt populärt. Skivorna är också lätta att hantera och kräver inte stor plats vid förvaring.

Golvspånskiva ger en bra grund att stå på

Köp golvspånskiva online i byggvaruhuset på nätet! Hos oss på bygghemma.se hittar du flera olika modeller och behöver du hjälp svarar vår kundtjänst gärna på dina frågor. När du handlar hos oss ordnar vi med leveransen hem till dig. Det enda du behöver göra är att i lugn och ro välja den produkt som bäst passar dina behov. Du behöver inte ens stiga upp ur soffan!