Sockelskiva & cementbaserad skiva

Filtrera

cembrit

(6)

Grå

(4)

Brun

(2)

Fasadskiva

(6)

Beklädnad för husgrund

(6)

Sortera

6 Produkter

Du har sett alla 6 produkter

Vill du få en vacker, underhållsfri och tålig hussockel är en sockelskiva eller en cementbaserad skiva ett perfekt alternativ. En sockelskiva har många bra egenskaper och är lätt att arbeta med. Dessutom är en sockelskiva eller cementbaserad skiva perfekt för den som inte vill lägga massa arbete på att göra om jobbet efter bara några år. Sockelskivor är vattentåliga och fuktbeständiga vilket gör att man slipper oroa sig för att fukt tränger in. Sockelskivor finns i olika färger så det går att få den nyans man önskar. På Bygghemma.se kan du köpa en sockelskiva och cementbaserad skiva till ett billigt pris online.

Varför ska man välja sockelskiva?

En sockelskiva ger huset ett utseendemässigt lyft för en äldre grund. På äldre husgrunder uppstår ofta sprickor vilket leder till att man behöver ge sig på en grundrenovering. Då är det lätt att välja en sockelskiva eller cementbaserad skiva som går att montera på din befintliga grund. Din grund får ett skydd mot väder och vind samt att det minimerar risken för frostsprängningar och mögelskador

Hur monterar man sockelskivor och cementbaserade skivor?

Stommen består av tryckimpregnerade träreglar som monteras med ett mellanrum. Sockelskivorna skruvas fast med speciella skruvar som matchar deras färg. Behöver du hjälp med att välja skruvar så kan du kontakta vår kundtjänst som kan hjälpa dig att välja rätt.

På vilken grund kan man sätta en sockelskiva?

Sockelskivan går att montera direkt på befintlig husgrund i cement. De kan monteras utanpå en hel källarvåning, en trappa eller exempelvis i ett garage. Har man en enplansfastighet kan man ibland klä hela fasaden.