Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Kvartstav & rundstav

Du har sett alla 7 produkter

Vanliga frågor om

Vad använder jag en kvartstav till?
Kan jag måla en rundstav?
Vad ska jag tänka på när jag köper en rundstav?
Vad är en kvartsstav?

Kvartstav & rundstav

En kvartstav är en fjärdedels bit från ett cylinderformat virke och bildar en 45 gradig bit vars skarpa kant har blivit nedfräst och som underlättar montering och säkerställer bättre passform vid montering, och när man ska köpa kvartstav vill man såklart att det passar utan bekymmer. Tillverkat av furu som då fastställer att sprickor sällan uppstår, passar i de flesta miljöer och ger ett svensk intryck överlag oavsett om det är i köket, badrummet eller var du nu hade tänkt dig. Kvartslist kommer i olika storlekar som är anpassade för att underlätta just för ditt behov och din vision av ditt projekt.

Olika användningsområden för kvartstav

Att använda en kvartstav är idealt när man vill ha en fin och flytande övergång mellan golv, tröskel och även tak, istället för att ha en skarp kant bildas där istället en rund och även mer ögontjänande kant oavsett om färgen matchar eller inte, den kan även användas som en markerande linje och framhäva golv, vägg eller tak. Det är en liten faktor men samtidigt en stor faktor som kan påverka enormt mycket på intrycket av projektets resultat utan att större arbetsinsats krävs. En kvartstav kan vara skillnaden på bra och fantastiskt resultat. Tillverkad av furu som är fantastiskt vackert, men kan även oljas, lackas eller färgas till önskat utseende.

Rundstaven har varit ett stående inslag i snickerier under många generationer. Än idag har vi förvånansvärt ofta användning för denna klassiska träprodukt. Stavarna finns i många olika utföranden, av varierande träslag och diametrar. Innan du ska köpa rundstav bör du därför få klart för dig vad du behöver. Vanligast är rundstav i furu, som erbjuder en fantastisk styrka till ett lågt pris. Tjockleken kan variera från 5 millimeter upp till över 30 millimeter. Precis som virke i allmänhet säljs rundstav ofta i löpmeter. Det gör det enkelt för dig att köpa rätt mängd, oavsett om du ska snickra ihop ett skoställ eller driva in tappar i fogar.

Rundstav - Gammal träprodukt som ständigt är aktuell

En rundstav har en stor mängd användningsområden. Ett av de historiskt viktigaste har varit att utgöra tappar i fogar för träkonstruktioner av olika slag. Såväl möbler som timrade hus har fogats samman med hjälp av rundstavar. Än idag används liknande tekniker av både hemmasnickare och industriella möbeltillverkare. Du kan även använda rundstaven som konstruktionsmaterial. Den är populär för möbler som exempelvis skoställ och kan naturligtvis med fördel användas som galghängare. Även olika typer av listverk och liknande inredningsdetaljer kan framställas av rundstaven. Kort sagt har denna mycket traditionella träprodukt än idag många viktiga användningsområden. Hos oss hittar du starka och prisvärda rundstavar för alla ändamål. Du väljer enkelt själv vilken tjocklek och längd du vill ha.

Du kan med fördel köpa rundstav online för att se till att få bästa möjliga kvalitet till lägsta möjliga pris. I vårt sortiment hittar du billiga stavar till alla möjliga ändamål. Oavsett om du ska göra en gardinstång, galghängare eller foga ihop möbeldelar, har vi vad du behöver. Rundstaven kan användas till dessa och många andra inredningssyften. Genom att till exempel slipa och måla den kan du förgylla hemmet med detaljer som passar just din stil. Endast fantasin sätter gränser för vad du kan använda våra rundstavar till.

Kvartslist och rundstav från Bygghemma

Så oavsett vad du tänkt bygga som kan behöva ett rundat eller markerat intryck kom till oss. Vi säljer kvartstav och rundstav utav kvalitet till låga priser och lyssnar såklart på dina behov och ideér om hur du vill ha det och kan komma med professionella råd och tips, oavsett var du bor i landet kan du handla online hos oss.