Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  6%

  Sibirisk Lärk Panel Rakkantad Fals Kärnsund Wood Link 21x143 mm

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 52 kr/lpm

  Du sparar 3 kr/lpm

  49 kr/lpm

  Lagervara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Specialtransport
  - Fraktkostnad 1 995 kr

  Beskrivning

  Kärnsund Wood Link Sibirisk lärkpanel är ett tätvuxet träslag med en stor andel av kärnvirke. Lärkträ har en naturligt hög rötbeständighet bland annat på grund av ett högt innehåll av syra och harts. Sibirisk Lärk från Kärnsund Wood Link växer i ett område med permafrost i Sibirien som ger en extremt långsam tillväxt, och en Lärkpanel med mycket täta årsringar. Sibirisk lärkpanel är ett organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda gifter. Sibirisk lärk är därför ett extra bra miljö val där människor och inte minst barn kommer i direkt kontakt med panelen. Sibirisk lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla virket och rengör panelen regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

  Läs mer
  Lärkpanel i en bättre sortering
  Kvalitetsklasser på sågat timmer ifrån Ryssland är reglerat enligt standarden Gost 26002-83 i sorteringarna 1 – 6. Vi lagerför bara de bästa kvaliteterna efter att vi har sorterat ut dessa i två led. Kärnsund Wood Links Lärk sorteras första gången vid sågning i Ryssland där dem plockar bort kvalitetssorteringarna 5 & 6. När sedan hyvlingen görs i sverige sker ytterligare en sortering för att säkerställa en hög och jämn kvalitet.

  Infästning av Sibirisk Lärkpanel
  För infästning skall rostfri panelskruv användas i en kvalitet från A2 till A4, då detta minskar risken för missfärgning. Välj A4-kvalitet vid i miljöer som innebär större risk för korrosion. Skruvhuvudet skall skruvas ner i nivå med träytan utan att försänkas. Montera panelen med två skruv per läkt och minst 40 mm från ändträ. Använd självborrande skruv eller förborra för att minimera risken för att sprickor uppstår. Rekommenderad längd på panelskruven för en 21-22 mm panel är minst 55 mm. Vi rekommenderar ett läktavstånd på max 400 mm. Skruva varje panelbräda helt färdig innan montering av nästa bräda påbörjas.

  Material i anslutning till Sibirisk Lärk
  För att undvika missfärgningar av panelen och anslutande inklädnad bör plåt och andra metalldetaljer som kan komma i direkt, eller via vattenavrinning, i indirekt kontakt med panelen vara utförda i rostfritt stål.

  Förvaring
  Förvara panelen skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

  Lärkfakta
  - Vanliga namn: Sibirisk Lärk, Siberian larch
  - Vetenskapligt namn: Larix Sibirica
  - Ursprung: Sibirien
  - Trädstorlek: 45-55 högt, 2 m i diameter
  - Medelvikt som torkad: 660 kg/m3
  - Hårdhet: brinell 2,2
  - Brottstyrka: 93 mpa
  - Elastisk styrka: 13,8 gpa
  - Krympning: radiell: 3,8%, tangientiell: 8,5%, t/r ratio: 2,2

  Certiferat trä
  Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke Kärnsund Wood Link
  Art.Nr. PU452211433000RKFK
  Bredd 143 mm
  Tjocklek 21 mm
  Typ Sibirisk Lärk
  Åtgång 7,8 lpm/m2
  Material Sibirisk Lärk
  Profil Rakkantad fals
  Yta Hyvlad
  Mått 4000x143x21, 5100x143x21 mm
  Längd 4000, 5100 mm

  Tillbehör du kan behöva

  Andra som köpte Sibirisk Lärk Panel Rakkantad Fals Kärnsund Wood Link 21x143 mm köpte också