Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Ytterpanel Fals spårpanel fasad kant 22x120 mm Mellanstruken

  Längd: 3,0 meter, Färg: Vit, NCS: SS0502-Y

  27,40 kr/lpm

  Lägsta totalpris 82,20 kr

  Tillverkningsvara 
  Levereras normalt inom 2-3 veckor.
  Hemleverans -
   
  Fraktkostnad beräknas i varukorgen.

  Beskrivning

  Sverigerött, sommargult, lavasvart eller kanske skönt grönt? Nu behöver du inte måla själv, bara för att du gillar färg. Södra erbjuder ytterpanel i en mängd olika profiler, som redan är förmålade med din favoritfärg. När du valt färg kan du börja fundera på vad du ska göra med tiden eller pengarna som du sparar på att välja en målad ytterpanel från Södra. I princip betalar du nämligen bara för brädan och färgen. Målningen bjuder vi på.
  Montering året runt, utan stress
  En stor fördel med den målade ytterpanelen är att den går att montera året om, till skillnad från obehandlad panel. Den är både grund och mellanstruken i fabrik, vilket gör den motståndskraftig mot väder och vind och det räcker att du utför slutstrykningen inom 12 månader från montering. Du kan alltså i lugn och ro både montera och slutmåla när det passar dig.

  Fabriksmålat ger perfekt resultat
  Förutsättningarna för en målad träfasads långsiktiga hållbarhet och utseende skapas vid den första målningen. Genom att välja en fabriksmålad ytterpanel från Södra vet du att du får en produkt som fått den bästa start man kan önska sig. Brädorna utsätts aldrig för väder och vind innan de går in i måleriet där de får sin ytbehandling under optimala förhållanden under noggrant kontrollerade former och helt i enlighet med färgtillverkarens instruktioner. Brädorna värms upp till den temperatur där färgen fäster bäst, exakt rätt färgmängd påförs och brädorna torkas ordentligt innan de slutligen paketeras och levereras till byggvaruhuset.

  Valfrihet skapar miljöer
  Tillsammans med Sherwin-Williams har Södra plockat ut de färger som svenska folket helst väljer till sina hus. Du har hela tolv olika färger och flera olika profiler att välja emellan för att skapa det uttryck du letar efterför ditt hus.

  Slutbehandling av målad ytterpanel
  Södra arbetar med Sherwin-Williams en av världens mest välrenommerade färgtillverkare för leverans av färg- och målningsexpertis till våra träprodukter. Ytterpanelen är mellanstruken med färgprodukter speciellt utvecklade för det nordiska klimatet och som uppfyller gällande Europastandarder (EN-normer). Den ytbehandlade panelen kan övermålas med de flesta förekommande fabrikat på marknaden av vattenburna akrylat- och alkydprodukter samt lösningsmedelsburna alkydprodukter av god kvalitet.Slamfärg (Falu rödfärg eller liknande) samt lasyrfärg skall ej användas!

  Målningsanvisning
  1. Mellanstruken panel behöver endast en slutstrykning, gärna så snart som möjligt men senast inom 12 månader efter montering.
  2. Målningen skall ske på rent, fast och målningstorrt virke (max 16% fuktkvot). Målning ska inte ske på en panel som understiger 6° C. Måla ej på solvarma ytor eller i direkt solljus.
  3. Eventuella kapytor samt mekaniska skador som uppstått under transport eller under byggtiden skall omedelbart behandlas med lämplig grundolja och grundfärg.
  4. För att bevara det målade träet rekommenderas årlig kontroll av fasaden, eventuella skador skall omedelbart åtgärdas. Fasaden bör regelbundet tvättas med lämpligt rengöringsmedel där frekvensen beror på miljön runt fasaden och olika väderstreck.
  5. Panelen bör inte sitta närmare marken än 30 cm.
  6. Den generella hållbarheten påverkas av den lokala miljön runt fasaden. Undvik växtlighet i närheten av fasaden.

  Egenskaper

  VarumärkeSödra
  Art.Nr.422012048213000
  Tjocklek22 mm
  Bredd120 mm
  Längd3 m
  NCS-KulörS-0502-Y
  FärgVit
  TypYtterpanel mellanstruken
  Antal3,27 st/m2
  YtbehandlingMellanstruken
  KvalitetG4-0 - G4-2
  TräslagGran
  Dimension22x120 mm
  Antal9,8 lpm/m2