Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, mån-fre 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Insynsskydd fönster

  Pris
  1 255 kr
  1 255 kr
  1 975 kr
  1 975 kr
  Leveranstid
  Varumärke
  Färg
  Typ

  Mörkläggningsgardiner

  Mörkläggningsgardiner är perfekta för tillfällen då du vill stänga ute ljuset, speciellt under årets ljusaste dagar då solen aldrig går ner ordentligt. Gardinen ser till att rummet är mörkt, både natt som dag och håller även rummet svalt mot värmande solstrålar.

  Läs mer...
  Visar 1 av 1 produkter
  Sortering
  • Sortering
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Produktnamn A-Ö
  • Produktnamn Ö-A
  • Popularitet
  Sida 1 / 1
  • Sida 1 / 1
  fr.1 255 kr
  1 395 kr
  Levereras inom 2-4 veckor
  Finns i flera varianter.
  Varav 4 färger:
  Vit
  Beige
  Grå
  Svart
  Gå till produkt
  Sida 1 / 1
  • Sida 1 / 1

  Mörkläggningsgardiner ger en god natts sömn

  Både vuxna och barn är i behov av flera timmars sömn varje natt för att kroppen ska kunna fungera som den borde. Under sommaren är solen uppe tidigt och går ner mycket sent, vilket gör att sömnen kan bli störd. Bor du i ett hem med aluminiumpersienner har du troligtvis redan märkt att dessa inte är optimala för att mörklägga ett rum. Solstrålar tränger sig enkelt förbi i alla glipor och kan få den tröttaste person att vakna alldeles för tidigt. Genom att använda sig av en eller flera mörkläggningsgardiner kan du hålla rummet svalt och mörkt, hur ofta och länge du vill. Detta är speciellt viktigt om du har barn i hemmet, eftersom barn är känsligare för solljus och för en störd nattsömn. De allra bästa mörkläggningsgardiner finner du hos bygghemma.se.

  Mörkläggningsgardiner - enkla installationer

  Hos bygghemma.se går snygga mörkläggningsgardiner och bra mörkläggningsgardiner hand i hand. Bara för att en produkt fyller en mycket stor funktion, behöver det inte betyda att den måste se tråkig ut eller förstöra inredningen i ett rum. En mörkläggningsgardin är relativt enkel att installera, men monteringsanvisningarna kan variera beroende på utseendet och märket på gardinen. Var noga med att mäta fönstret där gardinen ska sitta, så att du är säker på att gardinen kommer att täcka hela fönstret, ända ut i kanten. Är gardinen för liten så kommer solen hitta sin väg in i rummet och gardinen tappar sin funktion. Är du osäker eller har svårt att hitta rätt kan du alltid vända dig till våran kundservice för hjälp och vägledning.

  Så hittar du rätt mörkläggningsgardiner

  Vilken typ av gardin ska man välja?

  När det kommer till mörkläggningsgardiner finns det ett flertal olika varianter att välja mellan. När man hör ordet är det vanligt att associera det till den traditionella rullgardinen, men gardinerna finns även som vanliga gardinlängder eller som en plisségardin. Fördelen med det sistnämnda är att du slipper allt ljusinsläpp från eventuella hällor som vanliga gardiner kan ha. Köp mörkläggningsgardiner billigt och i väldigt god kvalitet hos oss på Bygghemma.

  Finns det olika färger på gardinerna?

  För att du som kund ska kunna bli riktigt nöjd med ditt köp och köpa mörkläggningsgardiner som passar in i ditt hem, finns gardinerna i ett flertal färger att välja mellan. Ett vanligt missförstånd är att vita mörkläggningsgardiner skulle släppa in mer ljus än mörka, men detta stämmer inte. Alla gardiner är tillverkade för att göra rummet helt mörkt och man kan där av känns sig trygg, oavsett vilken färg man väljer. Till ett barnrum kan det kännas roligt att ha en färg som gul eller röd, medan ett vardagsrum kanske gör sig bäst med en diskret vit eller grå gardin.

  Hur mäter man fönstret rätt?

  Vill man vara säker på att man undviker all typ av ljusinsläpp är det viktigt att mäta fönstret på rätt sätt. En gardin som är alldeles för stor eller för liten kommer inte fylla sin funktion på ett optimalt sätt, vilket kan leda till att man känner sig mycket missnöjd med sitt köp. När du köper en mörkläggningsgardin från Bygghemma ska du inte mäta själva fönsterglaset, utan mäter istället fönstrets karmyttermått. På så sätt kommer hela fönstret att täckas av gardinen, så att du och eventuella familjemedlemmar får en god natts sömn eller en riktigt mysig dagsvila. Har du svårt att mäta ditt fönster eller är osäker på att du gör rätt kan du alltid ringa våra produktexperter.

  Räcker det med bara en gardin?

  I vissa fall skulle man kunna säga att det räcker med enbart en mörkläggningsgardin. Detta beror självklart på hur mörkt man vill att rummet ska vara och hur många fönster som rummet har. Önskar man ett totalt mörker är det viktigt att alla fönster i det utrymmet har en mörkläggningsgardin, medan det räcker med en gardin för den som enbart vill lägga ett mörker av en viss del av rummet, t.ex. för att undvika reflektionen av sol i en TV. Fördelen med mörkläggningsgardiner i plisséformat är att du själv kan reglerar ljusinsläppet efter önskat mörker. Gardinen skjuts enkelt åt sidan eller uppåt.