Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Plisségardiner

Du har sett alla 6 produkter

Vanliga frågor om

Vad är en plisségardin?
Kan jag själv montera en plisségardin?
Hur är en plisségardin uppbyggd?

Plissegardiner är ett smart mellanting mellan gardiner och persienner och är ett utmärkt fönsterskydd. Med en plissegardin reglarar du smidigt precis hur mycket ljus och insyn du vill släppa in i ett rum beroende på humör, väder och solljus.

Effektiv isolering med plisségardiner

Plissegardinens konstruktion består av två lager av veckat papper eller tyg. När gardinen vecklas ut över fönstret säras materialen och ger en luftficka mitt i mellan väven. När gardinen sedan dras ihop igen, vecklas den smidigt tillbaka in i sina veck vilket innebär att den tar mycket liten plats samtidigt som dess luftfickor effektivt isolerar värme och skyddar mot kyla i utdraget läge.

Varför välja en plissegardin?

När du ska sätta in nya eller byta ut gamla solskydd i ditt hem finns det flera olika produkter att välja mellan. Rullgardiner och persienner är de klassiska valen men allt vanligare blir det att välja plissegardiner eftersom veckade plisségardiner ger en större valfrihet vid användning och montering. En fördel med plissegardiner är att de inte tar så mycket plats när de inte används, samtidigt som de ger ett oslagbart solskydd när de är utdragna. Denna typ av gardin ger inte bara ett bra skydd mot solen utan stänger även ute värme. Den ger ett mycket behagligt ljusinsläpp och bidrar till ett bra inomhusklimat. Dessutom kan en plissegardin bli ett mycket stilfullt inslag i rummet. Våra plissegardiner finns att beställa i flera olika mått så att du garanterat kan hitta en modell som passar just dina fönsters mått. Med en plissegardin som har dubbel manövrering kan du också höja och sänka hela vävens läge på fönstret vilket ger ytterligare möjligheter gällande insyn, ljus och värme.