Karbinhake

Filtrera

12 kr

219 kr

12
12
219
219

Visa endast kampanjartiklar

(11)

habo

(11)

miller`s

(3)

pisla

(9)

willab

(2)

Endast snabbleverans

(25)

Sortera

25 Produkter

Du har sett alla 25 produkter

En karbinhake är en typisk nyttopryl som vi har vant oss vid och knappt skulle klara oss utan. Den är mycket praktisk när man snabbt vill haka på eller av något vid en rem eller vajer.

Vad har man en karbinhake till?

Det finns många olika användningsområden för en karbinhake. Man kan exempelvis fästa kopplet i hundens halsband när man ska rasta den, och snabbt ta bort kopplet när man kommer in. En vanlig handväska blir lätt en axelremsväska om man spänner fast remmen med en karbinhake i varje ända. Nycklar kan också snabbt sättas fast och tas bort. Man kan ha en karbinhake till mobiltelefonväskan eller vattenflaskan. En mer robust karbinhake används för att dra eller hålla fast tyngre föremål. Från början användes karbinhaken i krig, för att snabbt haka av och på ett vapen.

Vilka varianter på karbinhake finns det?

Beroende på användningssätt finns det både enkla och mer robusta karbinhakar. Principen är en metallring med fjädrande stängningsarm, men det finns också karbinhake i plast. Man kan fästa en karbinhake i rep, rem, vajer eller kätting. För klättring används en karbinhake med extra skruvlås, för säkerhetens skull. Köp din karbinhake billigt online från oss på bygghemma.se.