Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Fogmassa Bostik Fire Bond Silmax Pro Off-White 290 ml

Fogmassa Bostik
Fire Bond Silmax Pro Off-White 290 ml

169 kr

Se priset!

Fogmassa Bostik Fire Bond Silmax Pro Off-White 290 ml

Fire Bond Silmax Pro Off-White 290 ml

169 kr
Lagervara  - Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Brandklassad och miljöanpassad fogmassa. För brandfogskonstruktioner som ska uppfylla brandkrav avseende brandsäkerhet i anslutningar och rörelsefogar samt för rök och gastätning.
Varumärke

Beskrivning

Brandklassad och miljöanpassad fogmassa. För brandfogskonstruktioner som ska uppfylla brandkrav avseende brandsäkerhet i anslutningar och rörelsefogar samt för rök och gastätning.
Enkomponent fogmassa för brandklassade anslutningsfogar i byggnader, brandklass upp till EI 120.

Fogmassan är lättapplicerad med hand eller tryckluftsspruta. Fogmassans speciella konsistens gör tilltryckning och pinning enkel. Efter reaktion med fukt härdar fogmassan till en högelastisk fog med god rörelseupptagningsförmåga.

Typgodkännandebevis
0047/07.rnrn Bostik Fire-Bond Silmax uppfyller EN 1366-4:2006, EN 1363-1:1999 och i tillämpliga delar EN 1363-2:1999. Testerna redovisas i SP rapporterna P602692 A och B. Resultatet av testerna redovisas i tabellen.

Användningsområde
En brandklassad fogmassa för brandfogskonstruktioner som ska uppfylla brandkrav avseende brandsäkerhet i anslutningar och rörelsefogar samt för gas och röktätning.

Arbetsbeskrivning
En brandfogskonstruktion ska alltid bestå av obrännbar stenull som bottningslist samt fogmassa. Drevningsremsornas bredd ska vara 70 mm och tjockleken 30 mm med en okomprimerad densitet lägst 30 kg/m³.

Är fogen djupare än 70 mm ska stenullen vikas dubbel. Fogutforming se tabell. *stålprofil bestående av två fyrkantsprofiler med höjd 20 mm med mellanliggande isolering av 25 mm Promatect

Förklaring: tex lättbetong/betong lättbetong/betong EI 120 betyder att konstruktionen tätar mot läckande brandrök (E) och isolerar mot värme (I) i 120 minuter.

Förbehandling av fogytor. Alla ytor måste vara torra och fria från fett och damm. Olje- och fettrester, framförallt på metall, glas etc avlägsnas med sprit eller aceton. Murbruksrester och cementslam avlägsnas mekaniskt. Hög fuktighet i betong försämrar vidhäftningen. Vittrad målning på metall och trä är olämplig som underlag.

Primerbehandling.

Porösa material
I de fall fog och fogytor kommer att för mycket höga fukthalter, rekommenderas primning med exempelvis Bostik Primer 5075. När det gäller betong i utomhusmiljö är primning ett krav.

Täta material
Avtorkning av ytan med Bostik Cleaner/Aktivivator. Fogdimensionering Se tabell ovan.

Applicering
När fogen är rengjord och stenullen monterad appliceras fogmassan med en fogpistol. För dimensioner se tabellen. Den bästa vidhäftningen uppnås när fogen fylles väl vid sprutningen utan luftfickor och fogytan sedan tryckes till vid glättningen, så att materialet får full kontakt med anläggningsytorna. Pinna fogen omedelbart efter applicering för att säkra full kontakt och täthet mot fogsidorna. Pinna fogen med en fogpinne doppad i mild tvållösning. För mycket tvål kan påverka tiden innan fogen blir klibbfri. Se noga till att tvållösningen inte kommer mellan fogsidan och fogmassan.

Efter ca 40 minuter bildas en ythud och fogen blir klibbfri. En fullständig uthärdning uppnås efter 2-10 dagar beroende av fogens tjocklek. Luftens fuktighet och temperatur påverkar härdningen.

Rengöring
Avlägsna allt överskott av fogmassan vid sidan av fogen och på redskapen innan den härdat. Härdad fogmassa avlägsnas mekaniskt.

Övermålning
Övermålning rekommenderas inte eftersom normal färg kan gynna eventuell brandspridning.

Underhåll
Om fogytan är skadad men vidhäftningen bra kan man skära bort den skadade ytan och foga på nytt. Om vidhäftningen är påverkad, avlägsna fogmassan helt, rengör och förbered fogen enligt instruktioner under punkten Förbehandling av fogytor.

Egenskaper före applicering
- Materialtyp: Silanterminerad polyol
- Konsistens: Tixotrop smidig massa
- Härdsystem: Fukthärdande
- Densitet: ca 1500 kg/m3
- Arbetstemperatur: +6 till +35°C
- Verktyg: Skelettspruta, tryckluftspruta
- Rengöringsmedel: MEK, etylacetat, white spirit (ohärdad produkt)
- Brandfarlig: Nej
- Flampunkt: >150°C
- Lagringstid: Minst 9 månader i obruten förpackning. Lagras torrt och svalt
- Förpackning: 0,3 ltr patron och 0,6 ltr aluminiumkorv
- Glättningsvätska: Rent vatten med lite tvål

Egenskaper efter applicering
- Rörelseupptagning: ± 25%
- Elasticitetsmodul: 0,50 N/mm2 vid 100% töjning (med varierande fuktighet och temperatur ned till -20°C enl DIN 53504-S2)
- Temperaturbeständighet: -30 till +80°C, temporärt +90°C
- Kemikalibeständighet: Mycket god
- Bearbetningstid: ca 40 min.
- Ythärdning: 5 tim vid 23°C, 50% RF.
- Bearbetningstid: ca 40 min.
- Härdning: 1 dygn = 3 mm, 7 dygn = 10 mm
- Hårdhet: ca. 30° ShoreA, 14 dygn, +25°C, 50% RF

Dokument

Egenskaper

VarumärkeBostik
Art.Nr.BOS30821112
TypFogmassa
Volym(ml)290 ml
EAN-nr7311020048044