Ring oss på 020-25 00 25
  • Kundservice är stängt
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

Takstege

Pris
447
447
2 295
2 295
Varumärke
Leveranstid

Takstege

En takstege är något man behöver på varje tak, främst för att sotaren skall komma åt skorstenen vid sotning. Beroende på takets lutning varierar bestämmelserna för hurudan stege som anses vara godkänd. I vissa fall måste takstegen vara ordentligt fäst i taket medan det i andra fall räcker med en lös stege tillsammans med ett så kallat glidskydd. Gemensamt är dock att man som fastighetsägare måste se till att nödvändiga stegar eller glidskydd finns tillgängliga och är ordentligt monterade samt underhållna. Har du tänkt köpa takstege kan vi varmt rekommendera att du tar en titt på våra produkter i vår nätbutik.

Läs mer...
Visar 3 av 3 produkter
Sida 1 / 1
Takstege Skeppshultstegen Villa
281wpgyhixzr1feb.jpg
review score
fr. 616 kr
648 kr
Levereras inom 2-5 vardagar
Finns i flera varianter.
Gå till produkt
Takstege Skeppshultstegen
281wpgyhixzr1feb.jpg
fr. 447 kr
470 kr
Levereras inom 2-5 vardagar
Finns i flera varianter.
Gå till produkt
Tak/Väggstege Wibe WTAK/V Stål
16%
wibe.jpg
fr.1 095 kr
1 303 kr
Levereras inom 2-5 vardagar
Finns i flera varianter.
Gå till produkt
Sida 1 / 1

Varför använder man takstegar?

Takstegar används för att trygga säkerheten för sotare när de skall ta sig upp på taket för att sota skorstenen. Enligt arbetsmiljölagen har alla arbetare rätt till en säker arbetsplats och den fastighetsägare som anlitar sotaren har som skyldighet att se till att alla nödvändiga stegar finns för att sotaren skall kunna utföra arbetet. Det är ingen större skillnad om du väljer en takstege i stål eller en takstege i aluminium huvudsaken är att de är gjorda i ett material som tål väta. En stege i glasfiber går också bra att använda. Fastighetsägaren är också skyldig att se till att stegarna är riktigt monterade och ordentligt fastsatta. I våra produktpaket ingår föreskrifter om montering och fastsättning av produkten.

Ett pålitligt hjälpmedel

Ett hem är inte helt komplett utan en bra takstege. I vår nätbutik hittar du billiga takstegar av olika modeller. Alla våra stegar är tillverkade i godkänt material som tål väta. Utöver takstegar kan du även hitta andra produkter och tillbehör som behövs för montering av stegen. Välj en takstege från vårt sortiment och du kommer inte att bli besviken.