Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Ackumulatortank

Ackumulatortank Nibe VPB S200

Ackumulatortank Nibe VPB S200

fr.24 772 kr

Se priset!

Ackumulatortank Vaillant VP RW 45/2 B

Ackumulatortank Vaillant VP RW 45/2 B

7 190 kr8 039 kr

Sänkt pris!

Spara 849 kr

Ackumulatortank Vaillant VPS R

Ackumulatortank Vaillant VPS R

fr.8 490 kr

utvalda på

Kampanj

Du har sett alla 5 produkter

Vanliga frågor om

Vad gör en ackumulatortank?
Hur länge räcker en ackumulatortank?
Måste man ha en ackumulatortank?

Jämnare värme inomhus med ackumulatortank

Om ditt hem har ett vattenburet värmesystem som värms med till exempel ved, pellets eller olja så kan det vara en klok investering att montera in en billig ackumulatortank. Med en tank kopplad till pannan så att du kan lagra det uppvärmda vattnet och på så sätt få en jämnare värme inomhus. Eftersom eldning med till exempel ved eller pellets producerar mer energi än vad som går att använda så är det både praktiskt och kostnadseffektivt att koppla in en eller flera tankar. Med en tank som är rätt dimensionerad till ditt hus så kan du få ner förbrukningen av ved ordentligt!

Hur fungerar ackumulatortank

En ackumulatortank är en stor isolerad vattentank som kopplas in i cirkulationssystemet från pannan. När man sedan till exempel eldar så värmer pannan upp vattnet även i tanken och på så sätt så lagrar man överskottsvärmen. När sedan värmen från pannan släpps ut i husets värmesystem så fyller tanken på med värme allt eftersom det tar slut i pannan. Den kan också lagra varmvatten på samma sätt som pannan gör. Tanken kan också kopplas för att värmas med el men det är inte att rekommendera då det kan bli väldigt dyrt. Men det är ändå bra att ha den möjligheten ifall man exempelvis reser bort och ingen är hemma för att elda under vintern.

Spara pengar långsiktigt!

Du hittar din ackumulatortank online i byggvaruhuset på nätet, bygghemma.se! Vi har produkter från kända varumärken som håller hög kvalité till riktigt låga priser. Du sparar alltså pengar både vid inköp och i framtiden när du värmer ditt hus. Här kan du i lugn och ro jämföra olika modeller och enkelt klicka hem det som passar dina behov bäst. Har du frågor så hjälper vår proffsiga kundtjänst dig gärna!