Expansionskärl | Till värme- och kylssystem

Filtrera

654 kr

5 325 kr

654
654
5325
5325

flamco

(4)

8 l

200 l

8
8
200
200

Endast snabbleverans

(3)

Sortera

4 Produkter

Du har sett alla 4 produkter

Expansionskärl används till värmesystem och kylsystem i syfte att ta upp den expansion som sker av vatten vid temperaturskillnader. Numera är det vanligast att man installerar expansionskärl med tryck, i såväl nybyggda hus som i äldre byggnader där gamla system behöver bytas ut. Här på Bygghemma.se hittar du ett antal olika expansionskärl att välja mellan, samtliga tillverkade med säkerhet, kvalitet och funktion i fokus.

Expansionskärl - hur används de?

Dagens moderna expansionskärl är s k slutna system som placeras i direkt anslutning till värmepannan, oftast ovanför. Tryckexpansionskärl är försedda med ett gasfyllt gummimembran på insidan, som verkar genom att absorbera och ta upp den volymökning som sker av vattnet när det värms upp. Detta sker genom att det ökade vattentrycket alltid möts med ett ökat lufttryck. Slutna expansionskärl är också utrustade med en säkerhetsventil som automatiskt öppnas om trycket inuti kärlet skulle bli alltför högt.

Vad kan vara bra att känna till?

För eldning med fasta bränslen i en värmepanna med ett slutet expansionskärl, måste utrustningen av säkerhetsskäl kompletteras med en särskild säkring som begränsar temperaturökningen.

Hur stort expansionskärl behöver man?

Vilken storlek du behöver är beroende av hur stor värmepanna du har och vilken volymkapacitet som således krävs. Det viktigaste är att jämföra de olika kärlens förtryck och maximala arbetstryck, för att säkerställa att du väljer ett kärl som är anpassat för just din värmepanna. Vår duktiga kundtjänst hjälper naturligtvis gärna till om du behöver råd och tips om vad du bör tänka på. Kvalitetssäkrade expansionskärl hittar du alltid billigt på nätet hos oss på Bygghemma.se.