Värmepump Lyfco Luft-Vatten 23,5 kW
Värmepump Lyfco Luft-Vatten 23,5 kW
Värmepump Lyfco Luft-Vatten 23,5 kW
Värmepump Lyfco Luft-Vatten 23,5 kW
Värmepump Lyfco Luft-Vatten 23,5 kW

Värmepump Lyfco
Luft-Vatten 23,5 kW

41 988 kr79 995:-

48%

Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Luft/vatten värmepump med inverterfunktion. Utrustad med Hitachi-kompressor som kan spara upp till 75% av ditt energibehov.
Varumärke

Beskrivning

Luft/vatten värmepump med inverterfunktion. Utrustad med Hitachi-kompressor som kan spara upp till 75% av ditt energibehov.
Lyfcos rejäla inverterstyrda luft/vatten värmepump är anpassad för svenskt klimat. Värmepumpen har automatiskt avfrostningsfunktion, inverterfunktion samt många fler funktioner. Passar utmärkt för dig som har vattenburen värme i huset. Inverter-funktionen leder till mycket bra COP-värde och höga energibesparingar vid temperaturer ända ner till -30°. Vi rekommenderar denna värmepump för hus upp till 300 m2, men rådgör gärna med energikonsult vilken effekt du behöver i just ditt hus - då många faktorer spelar in. Som t.ex. hur väl isolerat huset är, antal boende i hushållet, byggnadskonstruktion och var i landet du bor.

Modellen kan användas till att värma upp varmvatten i t.ex. en ackumulatortank eller radiatorer med vattenburen värme - eller både och. Den kan också användas för att bygga ut ett befintligt system som behöver ytterligare värmeeffekt till låg kostnad. Lämpligen installerar du då Lyfco PF050 DC som primär värmekälla, och din gamla el/olja/pellets/ved-panna som sekundär värmekälla som endast används vid köldknäppar. Ett bra alternativ till sekundär värmekälla är att använda en elpatron i ackumulatortanken. PF050 DC kan automatiskt styra en extern elpatron, så att elpatronen endast aktiveras när värmepumpen behöver extra stöd.

LCD-display
Med Lyfco PF050 DC följer en kontrollpanel med en lättanvänd, upplyst LCD-display som styr enheten från insidan av huset.

Inverterstyrd kompressor
Lyfco PF050 DC är en vidareutveckling av PF-serien och är utrustad med inverterteknik - vilket innebär att värmepumpens kompressor är varvtalsstyrd. En inverterstyrd kompressor reglerar kontinuerligt varvtalet i kompressorn vilket leder till ökad effektivitet (högre COP) och minskad energiåtgång (lägre uppvärmningskostnad) jämfört mot en traditionell värmepump med på/av-teknik. Dessutom innebär tekniken ett antal andra fördelar så som ökad livslängd på värmepumpen och lägre ljudnivå.

Hög COP även vid låga temperaturer
COP-värdet på luftvärmepumpen är 4,48. Tack vare den nya inverterfunktionen så klarar värmepumpen vid extremt låga temperaturer att vidhålla ett mycket högt COP-värde. T.ex. vid -15° (med utloppsvattentemp 35°) är COP hela 4,26 vilket är mycket bra. Vid lägre temperatur än -30° stänger den av sig automatiskt och startar igen när temperaturen stiger igen.

Kompressor från Hitachi
För din trygghet använder sig Lyfcos PF050 DC luft/vatten värmepump av en EVI-kompressor med inverterstyrning från välkända japanska Hitachi. EVI-kompressorn är särskilt framtagen just för effektiv prestanda extremt kallt klimat, som i Norden. Detta gör att du kan värma ditt hus bekymmersfritt i många år. Hitachi är en ledande tillverkare av kompressorer.

Enkel installation
Lyfco PF050 DC är en monoblock värmepump och därför mycket enkel att installera. Då den endast består av en utomhusdel för värmepumpen, behöver du inte jobba med köldmedium mellan en in- och utedel. På detta sätt saknas krav på att en certifierad kyltekniker genomför installationen, vilket gör installationen billigare och enklare att genomföra. Du behöver inte vacuumsuga systemet efter installationen. Istället drar du vattenbärande rör direkt in i värmepumpen och får varmt vatten på returanslutningen. OBS! Rören utomhus måste isoleras.

Installationen av värmepumpen görs av en vanlig rörmokare. Elen ansluts av en elektriker. Det du behöver tänka på är att ha ett stabilt och väldränerat fundament att ställa värmepumpen på (t.ex. på stenplattor något höjt över marken och med stenkross under). Det är viktigt att kondensvattnet kan rinna undan. Det går också att köpa till ett markstativ för placering på mark, så att värmepumpen kommer upp från markplan. Givetvis går andra lösningar även att använda.

Monoblock
En monoblock luftvattenvärmepump skiljer sig från ett split-system genom att en monoblock värmepump har hela funktionen i en enda utomhusdel - där vattnet leds ut till värmepumpen på utsidan för uppvärmning via isolerade vattenrör. Vi rekommenderar att en ventil installeras på insidan av huset vid utloppet till värmepumpen, så att den lilla mängd vatten som finns i värmepumpen enkelt kan tömmas ur om ett långt strömavbrott som varar i flera timmar uppstår.

Kraftig konstruktion
PF050 DC är en mycket stabil och tystgående värmepump. Därför används ett kraftigt kabinett av pulverlackat tjockt stål. Alla delar i värmepumpen har gediget tilltagna dimensioner - vilket gör att vikten är hela 170 kg. Trots att värmepumpen är kraftig, så är den mycket tystgående. För att minska bullernivån är hela kabinettet även ljudisolerat. I tråget finns en värmekabel monterad för att motverka isbildning, som är ett vanligt problem på luftvärmepumpar i vårt kalla och fuktiga klimat. Alla viktiga rör på insidan är isolerade för maximal effekt och minskade effektförluster.

Garanti
Levereras med 1 år garanti på hela värmepumpen och 5 års fabriksgaranti på kompressorn.

Information om köldmedium
Läckage av köldmedium bidrar till klimatförändringen. Köldmedium med lägre global uppvärmningspotential (GWP) skulle vid läckage ge upphov till mindre global uppvärmning än ett köldmedium med högre GWP. Den här apparaten innehåller ett köldmedium med GWP motsvarande 2088. Det betyder att om 1 kg av köldmediet skulle läcka ut i atmosfären, skulle påverkan på den globala uppvärmningen vara 2088 gånger högre än 1 kg CO2 under en hundraårsperiod. Försök aldrig själv montera isär produkten eller mixtra med köldmediekretsloppet. Rådfråga alltid en fackutbildad person.

Dokument

  • space-heaters-combination-heaters-heat-pump-1-c4a822022d05 2015 811/2013 A B C D E F G A ++ A + A B C D E F G dB dB kW kW kW Lyfco 103-6-28 14kW 17kW 58 A ++ A + A B C D E F G A B C D E F G

Egenskaper

VarumärkeLyfco
Art.Nr.103-6-28
TypVärmepump
EnergieffektivitetA++
Kyleffekt15,3 kW
Ström8,2 A
Bullernivå58 dB(A)
COP Värde4,47
Anslutning400V 3-fas (Säkring 16A)
Temperatur-30 grader °C
Köldmedium TypR410A
MaterialTitanium
Dimension1050x1330x480 mm
Effekt Nominell15 kW
Värmeeffekt Kallt Klimat14kW
Värmeeffekt Varmt Klimat17kW
Max Temperatur55 °c