Filtrera

295 kr

167 430 kr

295
295
167430
167430

Tillval

(40)

Endast snabbleverans

(80)

Markstativ

(1)

Pumpskydd

(4)

Poolvärmepump

(3)

Dräneringstråg

(1)

Luftvärmepump

(8)

Väggstativ

(1)

Värmepump

(11)

Pumpsskydd

(1)

Fjärrstyrning

(2)

Värmepump Luft/luft

(3)

Bergvärmepump

(8)

Luft-vattenvärmepump

(4)

Värmepumpstak

(3)

Styrenhet

(3)

Luft/Vatten Värmepump

(4)

Installationskit

(3)

Frånluftsvärmepump

(1)

Wifi-styrning

(1)

Installationssats

(1)

Multitank

(1)

Display

(1)

Fjärrvärme

(1)

airpatrol

(2)

ambi climate

(1)

chemoform

(1)

climaline

(4)

climatech

(1)

ctc

(12)

daikin

(7)

eden wood

(3)

fujitsu

(5)

indol

(2)

jabo

(1)

lyfco

(4)

mitsubishi electric

(15)

mitsubishi heavy industries

(2)

nibe

(18)

panasonic

(10)

plus

(3)

samsung

(1)

sensibo

(1)

svensk installationspartner

(10)

toshiba

(1)

Sortera

104 Produkter

Du har sett 36 av 104 produkter
1 av 3

En värmepump är ofta hjärtat i husets värmesystem och därmed i princip livsviktig för oss här i norden där vintrarna kan bli riktigt kalla. Värmepumpar kan bygga på olika tekniker och leverera olika mycket värme. I den här texten får du veta mer om hur man väljer värmesystem.

Valet av värmepump har stor betydelse

Det är viktigt att göra research när man bestämt sig för att köpa värmepump. Det finns flera olika tekniker som alla har sin för- och nackdelar. När man tittar på vad värmepumpar kostar i inköp ska man också vara medveten om att ett system som är dyrare i inköp i regel innebär att man antingen sänker sina uppvärmningskostnader eller får ett bekvämare handhavande. Ofta både och. Ett tips är att man väljer ett system som man kan känna sig helt bekväm med som användare, man bör förstå hur det fungerar så att man kan agera om det skulle uppstå problem mitt i vintern. En mindre värmepump kan användas som komplement till andra typer av värmesystem, i ett garage till exempel.

Värmepumpar med rikstäckande installation

En fördel med att sätta sig in ordentligt i hur ett värmesystem fungerar är att man kan installera det på egen hand och att man ofta vet vad man ska göra om det plötsligt inte fungerar optimalt. Men vissa typer av värmepumpar är svårare att installera än andra. Som exempel bör borrarbetet vid installation av bergvärme och de rördragningar man behöver göra vid ett nytt vattenburet system överlåtas åt proffsen. Skulle du behöva hjälp med installation av din värmepump kan vi på Bygghemma.se ordna det åt dig. I samband med köp av märkena Daikin, Fujitsu, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic och Toshiba kan du välja till om du önskar installation där vi har Svensk Installationspartner som vår rikstäckande partner.

Vad ska man tänka på innan man köper värmepump?

Luft vatten eller luft luft?

En Luft vatten värmepump har alla förutsättningar att ge dig jämn värme i fastigheten och låga uppvärmningskostnader. Principen bygger på att du redan har vattenburen värme i form av element och att du kan koppla värmepumpen mot en varmvattentank. Vatten avger värme under en längre tid och med element kan du ofta kontrollera temperaturen på ett smidigt sätt. En värmepump som inte kopplas mot en vattentank ger helt enkelt varmluft och den har den fördelen att den kan värma hus och utrymmen som inte har ett vattenburet system. Att installera vattenburna element och en vattentank innebär höga installationskostnader men de löpande kostnaderna blir å andra sidan lägre än med en luftvärmepump.

Hur ser ditt befintliga värmesystem ut?

Om du inte är i färd med att välja värmesystem till en nybyggd fastighet kan det vara bra att veta att man inte alltid behöver göra särskilt stora förändringar för att uppnå en stor förbättring. Har du ett vattenburet system och en elpatron kan du ofta ansluta ytterligare en värmekälla, i det här fallet en luft vatten värmepump, till tanken och fortfarande ha glädje av elpatronen när det är som kallast under vintern. En luftvärmepump kan utgöra ett fint komplement om du värmer ett hus genom vedspisar och kakelugnar eller om du håller på att göra om en kallvind till boyta och vill ha en enklare lösning där än element.

Hur stor effekt behöver du?

En liten luftvärmepump behöver inte kosta särskilt mycket men kan göra stor skillnad för livet i till exempel en sommarstuga genom att den blir tillgänglig även på vintern. Inte behöver man vänta särskilt länge på att det ska bli varmt heller. Ett vattenburet system är lite trögare eftersom man först måste värma vattnet i en tank. Det är också vanligt med mindre Luft luft värmepump i garage och verkstäder som bara använder ibland. Anpassa storleken på värmepumpen efter storleken på det utrymme där den ska användas. Om man använder ett luftburet värmesystem för att värma en större bostad kan man behöva flera värmepumpar som monteras i särskilda värmepumpsskydd på fasaden. På så vis kan installationerna smälta in på ett bra sätt, utseendemässigt.