Spirorör

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Ett spirorör är ett flexibelt kanalsystem tillverkat av galvaniserad stålplåt. Rören används för ventilation. Rören kan till exempel användas för att bygga ut en existerande ventilation eller för att skapa helt ny ventilation från kök eller badrum. Systemet består av flera olika delar och de kan alla ha olika diameter beroende på hur kraftig ventilation som krävs. Delarna kan enkelt kopplas ihop för hand och fästas med nitar. Med billiga spirorör behöver man aldrig oroa sig över dålig ventilation. Rören är mycket hållbara och de är en mycket bra investering om man planerar på att göra om sin ventilation i hemmet.

Hur man använder spirorör

Behöver man förbättra ventilationen kan man använda sig av spirorör. Om man till exempel behöver öka ventilationen i badrummet måste man först skapa en kanal med rör där ventilationsluften kan gå. Kanalen kan gå i taket eller genom väggen. Man ansluter spiroröret till exempelvis en fläkt som suger ut dålig eller fuktig luft ur rummet. Röret förlängs sedan med muffar, andrar rördelar med mera med hjälp av popnitar. När röret når önskad längd kapas det och ansluts till en ventil på husets utsida. Då kommer den dåliga inomhusluften att ventileras ut samtidigt som ny luft utifrån kommer in i rummet genom röret och de olika ventilerna. På så sätt kan man med enkla medel få bättre luft inne.

Spirorör för bättre ventilation

Det kan verkligen löna sig att titta efter spirorör online. De finns i flera diametrar för att passa just ditt behov av ventilation. Här på Bygghemma finns olika spirorör att välja mellan, och rören kan enkelt kopplas ihop med hjälp av olika tillbehör samt popnitar. Har du några frågor om spirorören är du välkommen att kontakta vår duktiga kundtjänst som gärna besvarar dina frågor.