Ventilationsaggregat Fresh Flow FDX

Ventilationsaggregat Fresh
Flow FDX

7 585 kr

Se priset!

Lagervara  - Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Ventilationsaggregat Fresh Flow FDX är ett decentraliserat ventilationsaggregat med värmeåtervinning. Fresh Flow tar tillvara på husets utgående värme och återanvänder upp till 85% till uppvärmning av den friska luft som tillförs. Detta gör Fresh Flow till en klimatsmart investering för både dig och miljön. Aggregatet är mycket energisnålt - 3 W stand by 1 W och driftsäker - ner till -20° C. Ingen extra kanaldragning behövs.
Varumärke

Beskrivning

Ventilationsaggregat Fresh Flow FDX är ett decentraliserat ventilationsaggregat med värmeåtervinning. Fresh Flow tar tillvara på husets utgående värme och återanvänder upp till 85% till uppvärmning av den friska luft som tillförs. Detta gör Fresh Flow till en klimatsmart investering för både dig och miljön. Aggregatet är mycket energisnålt - 3 W stand by 1 W och driftsäker - ner till -20° C. Ingen extra kanaldragning behövs.
Så här fungerar Fresh Flow
Fresh Flow arbetar bäst parvis monterade i ytterväggar i separata rum, i samma bostad. Flows kraftfulla Xenion-fläkt arbetar kontinuerligt och byter automatiskt luftriktning var 70:e sekund. När fläkten drar ut den gamla inomhusluften fångas en stor del av frånluftens värmeenergi upp och lagras i den inbyggda keramiska ackumulatorn. Därefter växlar fläkten riktning, för att under nästa 70 sekunder ventilera in frisk utomhusluft som passerar den uppvärmda keramiska ackumulatorn. Den svala utomhusluften värms upp under sin passage genom keramiken, och blir till förvärmd och fräsch tilluft som sprids i exempelvis vardagsrum eller sovrum. För optimal funktion kan två Fresh Flow-aggregat enkelt sammanlänkas via trådlös par koppling och kan därigenom ventilera tryckneutralt i inbördes växelvis luftriktning.

Helt utan kanaldragning
Traditionella ventilationsaggregat tar stora utrymmen i anspråk, för att nå fram med kanaler till alla rum som behöver luft växlas. Montageingreppen blir ofta stora och installationskostnaden hög. I många äldre hus känns det därför näst intill ”hopplöst” att montera ett traditionellt centraliserat aggregat, det blir både dyrt och krångligt. Med med Fresh Flow skapar du en både hälsosam och energismart luftväxling, utan att en enda meter ventilationskanal behöver dras. Rumsenheterna ytterväggs monteras enkelt i bostadens ”torra” rum. Med andra ord, direkt i det rum som har ventilationsbehov. Systemet är perfekt hus med självdragsventilation och har ett flertal automatiska funktioner som ständigt arbetar för att ventilationen ska vara optimal.

Fresh Flow är speciellt utvecklad för den nordiska marknaden och passar väggtjocklek 185-310 mm i både trä- och stenhus. Den invändiga delen är dessutom tapetsering- och övermålningsbar.

Arbetar bäst parvis
Som punktinsats i utvalda rum, rekommenderar Fresh att minst två Fresh Flow bör arbeta i par. Alternativt kan flera aggregatpar samverka för att tillsammans ventilera bostadens samtliga ”torra rum”. Husets hygienutrymmen ventileras i så fall fristående med hjälp av en badrumsfläkt, till exempel Fresh Intellivent Sky, samt uteluftbalans via ventil i intilliggande hall eller biutrymme. Systemet är enkel att både installera och bygga ut, upp till 16 enheter i bostaden kan styras via en kontrollpanel. En tumregel: ett aggregat per rum eller motsvarande 15 m2. I singelmontage fungerar Flow med samma funktioner som par monterade.

Trådlös styrning och kommunikation
Fresh Flow styrs trådlöst via Appen Fresh Ventilation eller via tillbehöret Fresh Kontrollpanel. Frekvensen på 868 MHz i systemets trådlösa nätverk skapar kommunikation mellan de enskilda ventilationsaggregaten. Frekvensen är avskild från andra RF/Wi-Fi-nätverk och har utmärkt räckvidd. 20 meter inomhus upp till 250 meter utomhus.

Både via appen och kontrollpanelen får du full kontroll över ditt Fresh Flow-system och du kan då styra dina aggregat till att arbeta enligt ett antal förvalda driftprofiler. På så vis kan du enkelt anpassa Fresh Flow till optimal luftväxling i just den miljö som du vill ventilera. Möjlighet till eget schemalagd ventilations profil kan göras till de olika zoner aggregatet är monterat i. När du vill att Fresh Flow-aggregatet ska arbeta tillsammans, så behövs ingen krånglig kanaldragning. All kommunikation mellan enheterna sker helt trådlöst

Enkel installation
Du kan göra större delen av installationen själv, men elinstallationen ska göras av behörig elektriker. Elinstallationen görs i innerkåpan och inga andra styrkablar eller enheter behövs för att starta systemet. Innerkåpan kan monteras utanpåliggande eller infälld i vägg och i kåpan finns sensorer för att mäta omgivningens fuktighet samt temperatur.

Du kan även sköta all underhållning och rengöring helt själv.

Övrigt
- Fördelar med Fresh Flow FDX
- 85% värmeåtervinning
- Energisnål 3W, standby 1W
- Temperaturområde -20°C - +50°C
- Trådlösstyrning via app eller kontrollpanel

Egenskaper

VarumärkeFresh
Art.Nr.408207
FärgVit
Anslutning El1-fas
FunktionTimer, Konstant flöde, Bluetooth, RF868
Tillverkarens Art.Nr.810001
MaterialRostfritt Stål, Plast, Keramik
DriftkällaEl
SerieFlow FDX
TypVentilationsaggregat
Kapacitet43 m3/h
Spänning230 V
Djup430 mm
Höjd306 mm
IP-KlassningIP20
Ljudnivå42 dBa
Effekt3 W
TimerfunktionJa
Bredd270 mm
RSK-nr6603325
EAN-nr7318118100011