PEM-system

Filtrera

17 kr

841 kr

17
17
841
841

vatette

(11)

Endast snabbleverans

(11)

Sortera

11 Produkter

Du har sett alla 11 produkter

PEM står för Polyten Mediumdensitet och används i PEM-system, exempelvis för bevattning eller som sugslang. Tryckstandarden ligger på PN 12,5 vilket betyder att den klarar upp till 12,5 bars tryck, fullt tillräckligt för de flesta områden, men det finns även slangar som klarar högre tryck. Standardiserade kopplingar finns av olika slag, exempelvis en vattenpump bildar ett komplett system. På Bygghemma.se kan du köpa PEM-system online till förmånliga priser.

Vad ska man tänka på när man köper ett PEM system?

Man bör använda samma PN i hela systemet för att undvika svaga länkar i kedjan. Välja rätt diameter är även det viktigt, det finns tabeller att tillgå för att beräkna flödeshastighet och tryckfall. Det är en fördel att överdimensionera systemet något, böjar och höjd påverkar tryckfallet.

Hur kopplar man ihop ett PEM system?

Eftersom allt är standardiserat så finns det ett utbud för alla sorters kopplingar som kan behövas. Slangar kan dras både ovan och under mark och klarar vintertemperaturer.

Är det lätt att koppla ihop ett PEM-system?

Nej det är inte lätt och inget man ska ge sig på om man inte är certifierad. Det finns också lagar och regler som styr vad man får göra själv.