Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Populära varumärken

VVS

Små fel inom VVS kan leda till stora problem

Många av artiklarna i kategorin VVS är av sådan art att vi knappt tänker på dem. De gör sitt jobb men ofta utan att synas och utan att vi behöver fundera över deras funktion. Det finns dock inget som säger att du inte kan hitta artiklar inom VVS på nätet som är riktigt snygga. En ny golvbrunn och en elegant tappkran i blänkande krom kan vara de där små detaljerna som får helheten att lyfta rent estetiskt. Ofta är det dock säkerhet som är A och O när det gäller den här typen av produkter. Om en del av avlopps- eller vattensystemet är trasig eller felaktigt monterad kan det uppstå vattenskador som är dyra att åtgärda. Även ventilationen påverkar inomhusklimatet i stor utsträckning. När det gäller de här typen av artiklar gäller det att veta vad man behöver och hur man sedan monterar artiklarna.

Var noggran när du arbetar med VVS

När det gäller vatten och avlopp kan det ofta vara bra att anlita en rörmokare. Om en artikel installeras på ett felaktigt sätt kan det nämligen, i värsta fall, leda till att man inte kan få ut ersättning på sin försäkring om en olycka skulle vara framme eller om monteringen av artikeln i sig leder till att det uppstår skador. Det ska dock sägas att det finns mycket som man faktiskt kan göra som normalhändig person. Installationer av golvbrunnar är till exempel inga större problem. Synliga installationer är i regel säkrare att göra på egen hand än arbete som är dolt under eller bakom ytskikt. I det senare fallet är det helt enkelt svårare att upptäcka eventuella fel. Att köpa artiklar inom VVS online innebär ofta att man får ett mycket bättre pris än om man köper produkterna av en rörmokare som tar ut stora marginaler på materialet.

Saker att tänka på när det gäller VVS

Hur vet man att olika delar passar ihop?

Rör & rördelar är en vanlig typ av produkt i kategorin VVS. Om du tänkt kombinera nya artiklar med befintliga är det viktigt att du har koll på alla mått så att till exempel vattenutkastare och blandarfästen passar perfekt ihop med de rör du använder. Hos oss kan du enkelt se vad som gäller genom att klicka dig fram till de enskilda produkternas sida med tekniskt information. De material du väljer bör fylla tre funktioner, de ska vara beständiga mot rost, lätta att rengöra och ha ett tilltalande utseende som passar ihop med din badrumsinredning. Förkromad mässing är i regel ett mycket bra val när det gäller just vattenutkastare och fästen.

Vad ingår i VVS?

Här på bygghemma.se har vi valt att skriva om och ordna artiklar som rör värme och ventilation under en separat flik och vi kan där erbjuda ett mycket stort urval av lösningar för alla typer av fastigheter. När det gäller allt som rör avlopp, vatten, alltså system för hantering av vätskor så har vi ordnat informationen under fliken VVS. Vi har även valt att sortera in inspektionsluckor under denna kategori. En inspektionslucka kan monteras i väggen eller i taket och brukar placeras i anslutning till spjäll och andra installationer som man vill kunna komma åt och övervaka utan att göra onödigt stora ingrepp i byggnaden. Vi har även ett stort sortiment av avloppspumpar som kommer till användning där du kan utnyttja naturligt fall för att leda bort avfall.

Vilken funktion har inomhusavlopp?

Ett bra avloppssystem hindrar dålig lukt från att sprida sig inomhus och ser givetvis till så att hemmets avlopp och spillvatten transporteras bort från fastigheten eller till fastighetens reningsanläggning. Bra artiklar, som de vi har i vårt sortiment i kategorin Inomhusavlopp minskar även störande ljud och innebär att du slipper oroa dig för läckage. Eftersom det handlar om vatten kan det uppstå kalkansamlingar och det är därför viktigt att dessa artiklar kan rengöras utvändigt på ett enkelt sätt. Det här är ett område där allt måste fungera, annars kan man hamna i besvärligheter som förvärras över tid och som vara kostsamma att åtgärda om man låter det gå för långt.

Vilka märken är pålitliga?

Oavsett vad du köper på bygghemma.se ska du kunna vara trygg i att dina artiklar kommer från en pålitlig tillverkare av prisvärda kvalitetsprodukter. De leverantörer som vi valt att samarbeta med inom VVS uppfyller våra högt ställda krav. Vi är alltså inte bara billiga utan även måna om att vara bra. Många proffs inom området VVS-lösningar gör sina köp av material från oss och det är vi mycket stolta över. Mycket inom detta område, särskilt när det gäller vatten och sanitet, handlar om enkla och beprövade lösningar där det inte är så mycket som kan gå fel om installationen utförts på ett fackmannamässigt sätt, men det är alltid bra att satsa på material med lång livslängd.

Vanliga frågor om

Vad är VVS?
Räknas vattenlås till VVS?
Duschavlopp - hur fungerar det?