Påslakan

Filtrera

134,75 kr

639 kr

134
134.75
639
639

Visa endast kampanjartiklar

(120)

arvidssons textil

(17)

borganäs

(117)

cura of sweden

(1)

g-night

(2)

Vit

(21)

Grå

(35)

Flerfärgad

(24)

Blå

(28)

Grön

(31)

Svart

(18)

Beige

(16)

Orange

(2)

Röd

(9)

Rosa

(16)

Gul

(4)

Lila

(4)

Brun

(1)

Bäddset

(120)

Täcke

(1)

Påslakan

(2)

70 cm

220 cm

70
70
220
220

Sortera

137 Produkter

Påslakanset Borganäs Marmor Grå

Påslakanset Borganäs Marmor Grå

fr. 234 kr 395:-

41%

tom 30/9

Påslakanset Borganäs Gingham Check

Påslakanset Borganäs Gingham Check

fr. 234 kr 395:-

41%

tom 30/9

Påslakanset Borganäs Krokodil

Påslakanset Borganäs Krokodil

fr. 234 kr 395:-

41%

tom 30/9

Du har sett 36 av 137 produkter
1 av 4

Påslakan är något som ofta finns i hemmet. De fyller inte bara en funktion, de är också snygga och praktiska. Hos oss finner du ett stort utbud av lakan att välja bland och detta utbud tillåter varje individ att vara kreativ i sin inredning.

Vad du bör tänka på när du köper påslakan

När man ska köpa påslakan är det bra att tänka på att de finns i flera olika storlekar och material. Om man har ett stort täcke behöver man också ett stort lakan till det. När det gäller lakanen kan de bidra till att sängen blir svalare eller varmare och det är bra att tänka på när man väljer bland olika kvaliteter på lakanet. Vissa material ventilerar mer och gör sängen svalare. Det kan också vara bra att fundera över om lakanet ska gå att stänga på något sätt. Det finns varianter som knäpps med knappar, medan andra har snören som knyts. Andra lakan är öppna i ena änden. Hos oss på Bygghemma.se kan du köpa påslakanset billigt. Kika gärna runt bland vårat sortiment och jämför de olika påslakanseten enkelt direkt på sajten.

Att använda påslakan

Om man har fina påslakan är det inte säkert att man vill gömma dem under ett sängöverkast och det finns det egentligen inget behov till. Att använda påslakan är enkelt. Man stoppar bara in täcket i lakanet och ser till att täckets fyra hörn hamnar rätt i förhållande till lakanets hörn. Sedan skakar man om lakanet och täcket så det blir fluffigt och härligt. Vissa påslakan har också någon form av knappar eller snören som håller täcket på plats och dessa bör också fästas. Sedan lägger man sina snygga påslakan på plats i sängen. När detta är gjort har man bäddat klart med sina nya lakan och då är det bara att lägga på överkastet om man så vill och sedan kan man med gott samvete krypa ner i en fräsch och snygg säng när kvällen kommer.

Frågor du bör ställa innan du köper påslakan

Vilken storlek behöver man på påslakan?

Påslakan finns i flera storlekar och det bästa är att mäta täcket innan man köper lakanen. Det allra vanligaste är att man köper lakan till enkeltäcken och då är påslakanen ofta omkring 150x210 centimeter i storlek. Det finns också lakan till så kallade dubbeltäcken. Dessa lakan har ofta mått omkring 220x210 centimeter. Hos oss på Bygghemma.se kan du hitta lyxiga påslakan med matchande örngott till både enkeltäcken och dubbeltäcken. De finns med flera olika teman, material och färger så du kan få precis den känsla och stil du vill ha i ditt sovrum, oavsett vilken storlek du har på din säng.

Vilken kvalitet är bäst?

Vissa vill ha varma och mjuka material när man sover, medan andra föredrar en säng med svala och lätta lakan. Det finns också riktigt tjocka lakan som värmer ordentligt och kan vara bra att ha när det är riktigt kallt. Om barn ska ha lakanen är det viktigt att tänka på att de inte alltid har lika lätt att förklara om lakanen känns bra eller inte. När man söker påslakan online hos oss på Bygghemma.se kan man finna lakan i flera olika kvaliteter. Här finns till exempel påslakan i bomullssatin med hög trådtäthet som ger både en mjuk och sval känsla mot kroppen.

Hur tar man hand om sina lakan?

Det är relativt enkelt att ta hand om sina påslakan. Vissa material kräver dock speciell vård. Lakan av bomull eller linne kan tvättas i maskin och ofta även torktumlas. Oftast går de att tvätta i 40 grader och ibland även i 95 grader. Helt vita lakan kan ibland också läggas i blekningsmedel om de fått fläckar som inte går bort av vanlig tvätt. Generellt sett mår alla påslakan bra av att hängtorka, gärna utomhus. Om lakanen hängs ute slipper man tänka på skrynklor och liknande. Lakan kan också i många fall manglas för att bli riktigt släta. När lakanen är torra är det bara att vika ihop dem och lägga dem på avsedd plats.

Varför ska man ha påslakan?

Påslakan har flera funktioner. För det första blir det en mycket trevligare atmosfär och ett bättre utseende till sovrummet. Med ett påslakanset ser man till att sovrummet blir mer gemytligt och sovvänligt. De bidrar också till ventilation eller isolering i sängen. Ett lakan kan även användas utan täcke i, om det är varmt i sovrummet under sommaren. Med ett lakan omkring täcket minskar risken för att täcket ska få olika fläckar och liknande som kan vara svåra att få bort. Lakan förlänger hållbarheten på täcke och kuddar och de håller sig därmed fräscha längre vilket leder till att man slipper tvätta så ofta.