Sovkudde

Filtrera

228,25 kr

329 kr

228
228.25
329
329

Visa endast kampanjartiklar

(1)

borganäs

(1)

mogihome

(1)

scandinavian choice

(1)

Vit

(3)

Hotellkudde

(1)

Syntetkudde

(1)

Kudde

(1)

50 cm

70 cm

50
50
70
70

Sortera

3 Produkter

Du har sett alla 3 produkter

Kuddar är något som finns i de flesta hem. Oftast används de för att öka komforten i sängen eller soffan och för att ge en god natts sömn. Kuddarna finns i flera storlekar och material och dessutom är det enkelt att byta utseende på dem.

Vad bör man tänka på när man köper sovkuddar?

När man ska köpa kuddar är det bra att fundera över vilken typ av fyllning man vill ha i kudden. Man bör också fundera över hur hårt stoppad kudden ska vara. En bra kudde ska ge stöd för huvud, nacke och axlar på ett bra sätt. Är kudden för mjuk eller hård kan man få värk av detta. När det gäller fyllningen kan den vara i form av dun, syntet eller fibrer. En dunkudde är ofta mycket mjuk och fluffig, men kan hos en allergiker vara ett olämpligt val. En fiberkudde kan ge en dunkänsla men vara betydligt enklare att tvätta och hålla i bra skick. Hos oss på Bygghemma.se hittar du flera olika kuddmodeller så du kan vila och sova skönt samtidigt som du slipper värk orsakad av fel kudde.

Hur använder man sovkuddar?

När man ska köpa sovkudde är det bra att veta hur hög eller låg kudde man vill ha. Hos oss på Bygghemma.se kan du finna sängkuddar online i flera olika höjder och material. När kuddarna är köpta kan de enkelt kläs in i passande kuddöverdrag och hos oss finns dessutom bra kuddskydd i stretchfrotté att köpa så kuddarna hålls fräscha länge. Kuddöverdrag finns i flera färger och modeller och när man köper lakan medföljer ofta matchande överdrag till kudden. En kudde kan användas i sängen, och även ställas mot sänggaveln. Den ger bra stöd även för ryggen när man sitter och tittar på TV eller liknande, och vill man ta en tupplur är kudden skön att vila huvudet mot. Kudden med ett passande överdrag är dessutom dekorativ i soffan eller fåtöljen.

Frågor att ställa innan man köper sovkuddar

Hur sköter man sina kuddar?

Hos oss på Bygghemma.se kan du finna billiga sovkuddar online, alla med lite olika skötselråd. Våra kuddar med stoppning av fiber och syntet mår bra av att tvättas då och då, och mellan tvättarna bör de vädras. Våra dunkuddar kan tvättas, och sedan torktumlas tillsammans med några tennisbollar för att hålla formen. Dunkuddar bör dock inte tvättas särskilt ofta utan de mår bäst av att skalas och vädras utomhus ett par gånger i månaden. Det bästa sättet att skydda kudden är att använda ett örngott eller kuddöverdrag. Det finns också kuddskydd i frotté som används innanför örngottet som gör kudden än mer skyddad.

Vilken kuddmodell ska man köpa?

När man köper kuddar på nätet kan det vara bra att veta vad man ska ha kudden till. Om man ska använda dem som sovkudde i sängen är det viktigt att kudden passar den individuella sovstilen. Om man sover på mage är det bra att ha låga kuddar. Om man sover på rygg är det däremot bra att ha en medelhög kudde som ger bra stöd för både axlar, huvud och nacke. Denna typ av kudde är också bra om man rör sig mycket när man sover. En hög kudde är bra om man sover på sidan då den håller huvudet i rät linje med ryggraden.

Vilken stoppning är bäst?

När man ska köpa en kudde är det också bra att tänka på vilken stoppning man väljer. Om man vill ha en lättskött kudde som är mycket allergivänlig och dessutom går att tvätta i maskin upprepade gånger bör man välja en kudde med fiber- eller syntetstoppning. Vissa av dessa kuddar går att tvätta i 60 grader vilket gör att alla kvalster dör. Om man däremot vill ha en kudde med helt naturliga material som behåller formen länge bör man välja en kudde med stoppning av dun. Ur en ren miljöaspekt är det också bättre att välja kuddar med dunstoppning framför kuddar med artificiellt framställda material. Dock kräver dunkudden lite mer vädring och skakning för att dunen ska behålla sin luftighet.

Vilka fördelar har en kudde på kroppen?

Sovkuddar som är väl anpassade till den egna sovstilen bidrar till att huvud, nacke och axlar hålls i en bra vinkel i förhållande till ryggraden. Detta minskar risken att man får värk och smärta i muskler och leder. Man sover bättre och kan vakna helt utvilad utan att ha ont. Om man har en kudde bakom ryggen när man sitter i sängen och läser bidrar det till att man får en mer ekonomisk sittställning. Det kan också vara en bra idé att sitta på en kudde. Det blir då lite enklare att komma upp ur lägre sängar. Hos oss på Bygghemma.se hittar du just den kudde som behövs.