Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Howard fåtölj

Du har sett alla 7 produkter

En Howardfåtölj kännetecknas av de vackert svängda benen som avslutas med ett mindre metallhjul på frambenen för att fåtöljen ska vara enkel att flytta. Den har en mjuk och härlig stoppning i de klädda plymåerna, vilken ofta är avtagbar, samt en lätt rundning i det eleganta armstödet. Fåtöljen har en generös sittyta så den är väldigt mysig att krypa upp i. Det är en riktigt klassiker på möbelmarknaden och har funnits sedan 1800-talet. I dag finns chansen att köpa en billig Howardfåtölj men när de lanserades var de få som hade råd med dem. Klädseln kan både vara i skinn eller i textilier vilket gör att den är lätt att placera i hemmet.

Howardfåtöljens långa historia

Howardfåtöljen har en lång historik av god kvalitet och hantverksmannamässig tillverkning bakom sig. Företaget som först tillverkade den - Howard & Sons i England utsågs på 1800-talet till kunglig hovleverantör till fler olika länder. Den stabila stommen var av björkträ redan då, och sofforna och fåtöljerna var djupa och breda. Tack vare att den blev så populär vid 1800-talets mitt att alla trendmedvetna ville ha en fick modellen heta Howardfåtölj när även andra firmor började att tillverka dem. Dagens Howardfåtöljer är lika stabila och vackra, med svarvade ben i olika träslag, fast stoppning med ett mjukare lager av vadd eller dun ovanpå. Fåtöljen är oftast klädd med ett enfärgat möbeltyg med inslag av lin i väven, men även andra varianter förekommer.

Förnya hemmet med en howardfåtölj

Att köpa Howardfåtölj är ett smart drag av den som gillar inredning. Designen är klassisk och passar flera olika tidsepoker och inredningsstilar. Vill du dessutom ha en riktigt skön plats att vila i efter dagens slut är en Howardfåtölj med en tillhörande fotpall helt perfekt. På Bygghemma har vi även Howardsoffor och fotpallar om du vill ge ditt vardagsrum ett enhetligt intryck. Annars fungerar Howardfåtöljen utmärkt även tillsammans med andra möbelmodeller.