Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Sängar & madrasser

  Pris
  599
  599
  8 028
  8 028
  Varumärke
  Färg
  Typ
  Leveranstid

  Bäddmadrass

  En bäddmadrass är tunnare madrass som man placerar ovanpå sängens huvudsakliga madrass. Att använda en sådan här madrass ger en ökad komfort, och skyddar samtidigt sängen mot fläckar och smuts. Den här typen av madrasser används nästan alltid nu för tiden.

  Läs mer...
  Visar 12 av 12 produkter
  Sida 1 / 1
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  zebra-logo.jpg
  fr.1 995 kr
  2 100 kr
  Levereras inom 6-8 veckor
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Varav 3 färger:
  Grå
  Brun
  Blå
  Gå till produkt
  Levereras inom 3-4 veckor
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  39%
  zebra-logo.jpg
  fr.1 633 kr
  2 690 kr
  Levereras inom 5-10 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 6-8 veckor
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  zebra-logo.jpg
  fr.3 278 kr
  3 450 kr
  Levereras inom 6-8 veckor
  Finns i flera varianter.
  Gå till produkt
  Sida 1 / 1

  Att tänka på när man köper bäddmadrass

  Idag använder de flesta en separat bäddmadrass på sin säng. För att den skall fylla sin funktion finns det flera saker man måste ha i åtanke när man bestämmer vilken madrass som är rätt. En bra bäddmadrass skall bland annat ha rätt storlek och en fasthet som passar ens kropp. Andra saker man behöver ta ett beslut om är vilket material man vill att madrassen skall vara tillverkad av. När man gör ett genomtänkt köp av madrass kan man vanligen använda den i många år. Därför är det också viktigt att fundera igenom alla detaljer noggrant så man kan vara säker på att madrassen är bra. För att det skall bli enklare att välja sin nya madrass kan man få nyttiga tips i den här texten, och information om frågor man behöver besvara innan man gör sitt köp.

  Hur man använder en bäddmadrass

  När man köper en bäddmadrass levereras den ofta ihoprullad. Innan man sover på madrassden är det därför bra att låta den jämna ut sig. Det gör man genom att rulla ut den på ett plant underlag och låta den ligga där tills den ligger helt rak. Oavsett om man har en fast eller mjuk bäddmadrass är det bra att efter en tids användning vända på den så att den slits jämnt på båda sidorna. Hos oss på bygghemma.se kan du hitta en ny, bekväm och fräsch bäddmadrass billigt oavsett vilken storlek på sängen du har. När du väljer att beställa din bäddmadrass från oss kan du spara tid som du annars behövt lägga på att leta i butiker för att hitta rätt. Det går också bra att jämföra de olika madrasserna mot varandra innan du bestämmer dig för vilken du vill ha.

  Saker att fundera på innan man väljer bäddmadrass

  Hur stor skall bäddmadrassen vara?

  När man skall köpa bäddmadrass är det enklaste sättet att hitta rätt storlek att se hur stor sängen är som den skall placeras på. Det är alltid att rekommendera att köpa en bäddmadrass som har exakt samma storlek som sängen. Sover man tillsammans med en partner i en dubbelsäng kan man antingen välja att köpa en som madrass som täcker hela sängen, eller också kan man välja att ha två stycken madrasser. Fördelen med att ha två stycken är att belastningen blir jämnare för personerna som sover på madrasserna, medan nackdelen är att man får en liten skarv mellan dem.

  Hur tjock skall bäddmadrassen vara?

  När man väljer bäddmadrass behöver man dels utgå från hur tjock själva madrassen är, men också från vilken fasthet sängen har som den skall placeras på. En tumregel är att ju tyngre man är, desto mjukare säng skall man ha. Det är bra att komma ihåg att även bäddmadrassen påverkar vilken fasthet sängen får. En tunnare modell ger ofta en större fasthet, medan en tjockare modell gör att sängen blir mjukare. Man skall alltid välja en bra bäddmadrass för ryggen, eftersom en för mjuk eller hård säng kan orsaka problem med smärta. Att ha rätt fasthet på sängen är avgörande för hur bekvämt det kommer vara att sova.

  Vilket material skall bäddmadrassen vara gjord av?

  En bäddmadrass kan vara tillverkad av syntetiska material, eller av naturmaterial. De syntetiska madrasserna är ofta något billigare. Fördelen med att välja en madrass av naturmaterial är att de andas mycket bättre och hanterar fukt på ett helt annat sätt än en syntetisk madrass. En bäddmadrass av naturmaterial känns ofta svalare och behagligare. Om man fryser ofta på nätterna kan en madrass av syntetiskt material passa bättre eftersom de ofta känns varmare. Alla material fyller sin funktion men har olika egenskaper. Det är därför bra att läsa om det specifika materialet en bäddmadrass är gjord av innan man bestämmer sig. Då kan man lättast avgöra vilket material som passar bäst utgående från de behov man har.

  Hur tvättar man bäddmadrassen?

  Innan man köper sin bäddmadrass är det bra att ta reda på hur man tvättar den. Det smidigaste är att välja en modell som har ett avtagbart överdrag. Det gör att man kan ta bort överdraget från fyllningen och tvätta det när det är smutsigt. Om överdraget inte går att ta bort går det ofta att tvätta madrassen ändå, men det kräver lite mer planering och framförallt en längre torktid eftersom även stoppningen kommer bli våt. Om man vill kan man köpa speciella skydd som man placerar ovanpå bäddmadrassen som ger en ytterligare säkerhet mot smuts. Då behöver man bara tvätta skyddet.