Övervakningskamera

Filtrera

94 kr

3 810 kr

94
94
3810
3810

denver

(2)

honeywell

(2)

netatmo

(2)

smartwares

(2)

Dummy Övervakningskamera

(1)

Övervakningskamera

(4)

Kamera

(2)

Säkerhetskamera

(1)

Endast snabbleverans

(6)

Sortera

8 Produkter

Du har sett alla 8 produkter

En övervakningskamera är en produkt som kan göra att du känner dig säker i ditt hem. Den kan övervaka din fastighet när du inte är hemma för att se till att allt är som det ska vara. Du kan även ha övervakningskameror för att vaka över din affärsverksamhet.

Att tänka på när man köper en övervakningskamera

Det finns olika typer av övervakningskameror att köpa. Först och främst behöver du bestämma dig om du vill ha en analog eller IP-kamera. Om du vill ha många kameror som ska övervaka en fastighet, så är analoga kameror det bästa valet. Behöver du däremot bara en eller två kameror är IP-kameror ett bättre val. Ett analogt system är bundet till där lagringsenheten kommer att vara, medan IP-kameror kan finnas på olika ställen men kräver en internetanslutning. En bra övervakningskamera bör ha en hög kameraupplösning med möjligheten att ta skarp film i mörker eller ljus. Tänk också på att en kamera som ska monteras utomhus måste tåla alla typer av nederbörd. Du behöver en högkvalitativ övervakningskamera som har många sorters funktioner så att du får ut det mesta av din kamera. Om du misstänker att din kamera kommer att bli utsatt för sabotage, kan du investera i en vandalkamera som står emot både slag och annan våldspåverkan.

Att installera en övervakningskamera

När du har beslutat dig att köpa övervakningskamera, så är nästa steg att greppa hur man installerar den. Det brukar vara ganska enkelt att installera en sådan produkt. Oftast finns utförliga manualer för hur du ska gå till väga, eller så finns instruktioner via en app som man kan hämta från App Store eller Google Play. Kameran ansluts till din router så att du kan lagra bilder via din internetanslutning. När installationen är klar, kan du fundera på vilken placering som blir bäst för din kamera. Tänk på att vissa platser kan vara dunkla, vilket kräver att du investerat i en kamera som kan filma i mörker. Eller tvärtom, med väldigt soliga platser - dessa kräver en ljuskänslig kamera som tål direkt solljus och starka reflektioner. Antingen kan du montera upp kameran på en vägg med fästen, eller så kan du ha den på en plan yta. Att underhålla kameran är enkelt. Man rengör utsidan av kameran med en mjuk, torr trasa.

Varför behöver jag en övervakningskamera?

Övervakningskamera ger trygghet

En övervakningskamera i bostaden för att skydda familjen mot inbrott eller att sätta upp en på kontoret - anledningarna till ett behov av den här typen av kamera kan vara många. Därför kan just ditt behov skilja sig från andras. En kamera verkar ofta mycket avskräckande för inbrottstjuvar. Det finns faktiskt en variant som i själva verket inte är en fungerande kamera, utan bara något som ser ut som en. Detta kan vara en billig och bra lösning i både bostad och på kontor, men är givetvis endast ett alternativ till de riktiga högkvalitativa kamerorna. Dessa kan ge dig högupplösta livebilder direkt till din dator eller smartphone, vilket inte bara ger dig möjlighet att förhindra inbrott, utan även att se så att barnen har kommit hem från skolan.

Tillbehör till övervakningskameror

När du har bestämt dig för var du vill ha din övervakningskamera, kan det vara bra att tänka på tillbehör som ökar kamerans redan inbyggda funktioner. Det finns kupoler som du enkelt kan sätta upp i närheten av kameran, vilka tillgodoser både värme och fläkt så att du kan använda din kamera oavsett säsong och väder. Detta är speciellt bra när du har en kamera med stort zoom-omfång. Det finns även enklare varianter som ger ljus till kameran med en enkel uppsättning tack vare en sugkoppsfunktion. För att förstärka signalen för vissa kameror finns antenner som du kan sätta i uttaget avsedd för en hane. Om du är ute efter en riktigt bra ljussättning för din kamera kan du med fördel investera i ett sensorsystem, som sätts i gång av rörelse kring kameran.

Övervakningskameror med extrafunktioner

Om du kräver mer av en övervakningskamera, kan du investera i extrafunktioner som tar övervakningen till nästa nivå. Ett IR Cut-filter hos din kamera förhindrar kameran att gå in i svartvita bilder under kvällstid och behåller färgerna längre. Det finns kameror med ett direktlarm som går till din mobiltelefon vid överträdelse som din kamera fångar upp. P/T/Z är en kamera med panorering, tilt och zoom som gör att du kan sköta fullständig övervakning från din telefon, för att kunna se så mycket mer än vad du normalt skulle kunna göra. Vissa kameror är utrustade med s.k. face detection, som gör det möjligt för kamerans system att känna igen ansikten. En annan funktion är auto-tracking som gör det möjligt för kameran att följa efter förövare.

Fördelar med att investera i en övervakningskamera

En övervakningskamera är en produkt med många fantastiska funktioner. Man kan utrusta sin kamera med både direktlarm till telefon och förmågan att känna igen ansikten så att inte missförstånd uppstår. Övervakningskameror kan ge en känsla av trygghet när man inte själv är på plats att vaka över sin fastighet - detta är perfekt vid till exempel semester eller under långa arbetsdagar. Det kan också vara bra att få möjlighet att lagra bilder av sådant som man finner misstänkt för att se om man kan förhindra brott. Kameror kan användas både på insidan och utsidan i ett hus, vilket är bra för att tillgodose just dina behov.