Duschväggar för alla badrum

Filtrera

3 374,10 kr

10 165 kr

1429
3374.1
10165
14477

alterna

(3)

arredo

(2)

arrow

(6)

bathlife

(4)

combac

(1)

duschbyggarna

(3)

gustavsberg

(2)

hafa

(3)

ido

(1)

ifö

(5)

inr

(3)

macro design

(9)

noro

(7)

svedbergs

(7)

västia

(1)

807,50 mm

1 364 mm

200
807.5
1364
1400

Silver

(1)

Svart

(3)

Krom

(2)

Vit

(2)

Koppar

(2)

Klarglas

(3)

Frostat glas

(1)

Chess

(1)

Gråtonat glas

(1)

Sortera

3 Produkter

Duschvägg Alterna Lusso

Duschvägg Alterna Lusso

fr.3 374 krRek.3 749:-

Se priset!

Duschvägg Alterna Luxor

Duschvägg Alterna Luxor

10 165 krRek.10 699:-

Vanliga frågor

Ska jag ha en fast eller med gångjärn?
Vilket underhåll kräver duschväggen?
Kan jag installera duschvägg i alla badrum?
Du har sett alla 3 produkter

En duschvägg är ett elegant sätt att öka känslan av rymd i badrummet. Det finns många olika modeller att välja mellan så oavsett vilken inredningssmak du har kommer du hitta någonting som passar. Duschväggen kan användas istället för duschkabin eller fästas ovanpå ett badkar.

Att tänka på vid val av duschvägg

Om du går i tankar på att köpa duschvägg bör du först se efter så att ditt badrum har rätt förutsättningar. Du måste kontrollera att du har tillräckligt golvfall, speciellt om du väljer en duschvägg utan sockel. Monterar du istället duschväggen på ett badkar behöver du inte tänka på detta, däremot måste du se till så att badkarets placering i rummet gör en väggmontering möjlig. Du behöver även bestämma vilken av alla duschväggar som passar dig: är det en fast med flera ingångar, en som går att fälla in, en med frostat glas eller en med klarglas? Det finns många olika beslut att ta innan väggen sitter på plats. Kolla runt hur andra har gjort för att få inspiration och tänk på att välja efter dina förutsättningar. Det som ser fantastiskt ut i ett gigantiskt badrum med mörkt kakel ser kanske inte lika bra ut i en liten vit duschvrå.

Montera en duschvägg

Det är enkelt och roligt att montera en duschvägg om du är händig och har tillgång till rätt verktyg. Börja med att inhandla duschväggen – leta efter duschvägg rea så att du är säker på att du får det bästa priset. När det är dags för monteringen underlättar det om du har ett laserpass, då kan du vara säker på att få borrhålen rätt så att väggen blir rak. I övrigt behöver du en kakelborr för att komma igenom kakelplattorna, en mer rejäl borr för att komma långt in i väggen, silikon, plugg, skruvar och skruvdragare. När du borrat tillräckligt applicerar du silikon och därefter pluggen. Fyll på med mer silikon och sedan kan du montera skenan till väggen. Ta även ett rejält lager silikon mellan skenan och väggen. Det kan vara bra att ha en vän till hjälp när du monterar eftersom ett stort stycke glas har en tendens att bli otympligt.

Frågor som du bör ställa dig innan du köper duschvägg

Hur väljer man rätt glas?

Duschväggar kommer med en mängd olika glas och det kan vara klurigt att välja rätt. Klarglasen är vanligast eftersom de hjälper till att ge badrummet en känsla av extra utrymme. Har du ett badrum som bara används av en person i taget är det att föredra. Dock finns det många som delar badrum, där en står och borstar tänderna samtidigt som den andra duschar. Då kan det vara skönare att ha frostat glas. Frostat glas kan komma i en mängd olika nyanser däribland rökfärgade glas och mörka gradienter. Det kan ge en lyxig känsla till badrummet, speciellt om du inrett i mörka toner. Försök föreställ dig vilken duschvägg som skulle se bäst ut hemma hos dig.