Duschvägg

Filtrera

1 390 kr

13 247,25 kr

1390
1390
13247.25
13248

Visa endast kampanjartiklar

(16)

alterna

(3)

arredo

(2)

arrow

(5)

bathlife

(5)

duschbyggarna

(3)

gustavsberg

(1)

hafa

(3)

ido

(1)

ifö

(5)

inr

(3)

macro design

(10)

noro

(7)

svedbergs

(7)

västia

(1)

200 mm

1 400 mm

200
200
1400
1400

Klarglas

(40)

Frostat glas

(22)

Klarglas med spröjs

(1)

Delvis frostat glas

(7)

Mönstrat glas

(2)

Tonat glas

(5)

Rökfärgat

(2)

Chess

(1)

Kristallglas

(1)

Briljant

(1)

Droppmönstrat

(1)

Delvis Frostat

(1)

Gråtonat glas

(1)

Briljant Ice

(1)

Ornamentglas

(1)

Tonat

(1)

Rak

(54)

Halvrund

(1)

Sortera

56 Produkter

Duschvägg Bathlife Mångsidig Rak

Duschvägg Bathlife Mångsidig Rak

fr.1 520 kr2 340:-

35%

tom 30/9

Duschvägg Bathlife Profil Rak

Duschvägg Bathlife Profil Rak

fr.1 750 kr2 695:-

35%

tom 30/9

Skärmvägg Svedbergs 180°

Skärmvägg Svedbergs 180°

fr.5 240 kr6 550:-

20%

37h kvar!

Duschvägg Svedbergs Skoga Halvrund

Duschvägg Svedbergs Skoga Halvrund

fr.4 264 kr5 330:-

20%

37h kvar!

Skärmvägg Svedbergs Ritual

Skärmvägg Svedbergs Ritual

fr.2 392 kr2 990:-

20%

37h kvar!

Duschvägg Svedbergs 180° Rista Fast

Duschvägg Svedbergs 180° Rista Fast

fr.5 716 kr7 145:-

20%

37h kvar!

Duschvägg Svedbergs Skoga Rak

Duschvägg Svedbergs Skoga Rak

fr.3 353 kr4 195:-

20%

Just nu!

Duschvägg Ifö Stella

Duschvägg Ifö Stella

fr.2 859 kr4 416:-

35%

Duschvägg Svedbergs Skoga Vikbar

Duschvägg Svedbergs Skoga Vikbar

fr.4 641 kr5 805:-

20%

Just nu!

Duschvägg Svedbergs Skoga Fast

Duschvägg Svedbergs Skoga Fast

fr.3 326 kr4 170:-

20%

Just nu!

Duschvägg INR Basic Ramona

Duschvägg INR Basic Ramona

fr.3 146 kr3 790:-

17%

Leveranstid 2-3 veckor

Duschvägg Macro Skagen Fast

Duschvägg Macro Skagen Fast

fr.2 490 kr4 285:-

42%

Duschvägg INR Linc 20

Duschvägg INR Linc 20

fr.4 557 kr5 490:-

17%

Duschvägg Macro Design Grace Nisch Måttanpassad

Duschvägg Macro Design Grace Nisch Måttanpassad

fr.8 062 kr9 485:-

15%

Leveranstid 4-6 veckor

Du har sett 36 av 56 produkter
1 av 2

En duschvägg är ett elegant sätt att öka känslan av rymd i badrummet. Det finns många olika modeller att välja mellan så oavsett vilken inredningssmak du har kommer du hitta någonting som passar. Duschväggen kan användas istället för duschkabin eller fästas ovanpå ett badkar.

Att tänka på vid val av duschvägg

Om du går i tankar på att köpa duschvägg bör du först se efter så att ditt badrum har rätt förutsättningar. Du måste kontrollera att du har tillräckligt golvfall, speciellt om du väljer en duschvägg utan sockel. Monterar du istället duschväggen på ett badkar behöver du inte tänka på detta, däremot måste du se till så att badkarets placering i rummet gör en väggmontering möjlig. Du behöver även bestämma vilken av alla duschväggar som passar dig: är det en fast med flera ingångar, en som går att fälla in, en med frostat glas eller en med klarglas? Det finns många olika beslut att ta innan väggen sitter på plats. Kolla runt hur andra har gjort för att få inspiration och tänk på att välja efter dina förutsättningar. Det som ser fantastiskt ut i ett gigantiskt badrum med mörkt kakel ser kanske inte lika bra ut i en liten vit duschvrå.

Montera en duschvägg

Det är enkelt och roligt att montera en duschvägg om du är händig och har tillgång till rätt verktyg. Börja med att inhandla duschväggen – leta efter duschvägg rea så att du är säker på att du får det bästa priset. När det är dags för monteringen underlättar det om du har ett laserpass, då kan du vara säker på att få borrhålen rätt så att väggen blir rak. I övrigt behöver du en kakelborr för att komma igenom kakelplattorna, en mer rejäl borr för att komma långt in i väggen, silikon, plugg, skruvar och skruvdragare. När du borrat tillräckligt applicerar du silikon och därefter pluggen. Fyll på med mer silikon och sedan kan du montera skenan till väggen. Ta även ett rejält lager silikon mellan skenan och väggen. Det kan vara bra att ha en vän till hjälp när du monterar eftersom ett stort stycke glas har en tendens att bli otympligt.

Frågor som du bör ställa dig innan du köper duschvägg

Hur väljer man rätt glas?

Duschväggar kommer med en mängd olika glas och det kan vara klurigt att välja rätt. Klarglasen är vanligast eftersom de hjälper till att ge badrummet en känsla av extra utrymme. Har du ett badrum som bara används av en person i taget är det att föredra. Dock finns det många som delar badrum, där en står och borstar tänderna samtidigt som den andra duschar. Då kan det vara skönare att ha frostat glas. Frostat glas kan komma i en mängd olika nyanser däribland rökfärgade glas och mörka gradienter. Det kan ge en lyxig känsla till badrummet, speciellt om du inrett i mörka toner. Försök föreställ dig vilken duschvägg som skulle se bäst ut hemma hos dig.

Ska jag ha en fast eller med gångjärn?

Hur ska man veta vad som passar bäst? Du kan börja med att se till utrymmet. Hur stort är det och hur sitter duschen placerad? Har du en dusch rakt fram i badrummet och där det är väldigt gott om plats i sidled kan det vara snyggt med en fast duschvägg med ingångar från båda hållen. Det stänger inte av badrummet på något sätt, allt känns tillgängligt och luftigt. Har du däremot duschen i en hörna är det smartare att välja någon av de duschväggar som monteras tätt emot badrummets vägg. Vill du skapa mer rymd väljer du en svängbar variant med gångjärn. Dessa kan fällas in när duschen inte används och det gör stor skillnad för hur badrummet känns i storlek.

Kan man installera duschvägg i alla badrum?

I de allra flesta badrum fungerar det att ha någon form av duschvägg. Det som kan ställa till det är om man inte har ordentligt golvfall. I övrigt spelar det ingen roll hur ditt badrum ser ut. Det enda som är viktigt att tänka på är att du väljer modell på duschvägg efter hur ditt badrum ser ut och vilken känsla du vill ha. Om du har ett badkar som du ibland duschar i finns det vikbara duschväggar att köpa. Då kan du stå i badkaret och skärma av för att skapa känslan av en duschkabin. Om du bara vill minimera skvättande vatten kan det räcka med en kort duschvägg.

Vilket underhåll kräver duschväggen?

Duschväggar kan få kalkavlagringar, speciellt om man bor i ett område med hårt vatten. Det är dock lätt att motverka genom att dagligen snabbt dra en gummiskrapa över glaset. Skulle det ändå fastna smuts eller kalkrester är det bästa rengöringsmedlet faktiskt vanlig hushållsättika. Följ beskrivningarna och använd en mjuk trasa eller svamp för att inte repa glaset. Även gummilisten vid golvet kan med tiden bli missfärgad och behöva bytas ut. När du märker det kan du beställa en ny list som du enkelt monterar. I övrigt gäller det bara att torka av gångjärn och skarvar då och då. Resten av tiden kan du tillbringa precis som du helst vill – kanske i duschen skyddad av din nya snygga duschvägg?