Robotdammsugare

Filtrera

1 751 kr

10 520 kr

1751
1751
10520
10520

Visa endast kampanjartiklar

(1)

cleanmate

(1)

irobot

(1)

makita

(1)

miele

(1)

neato

(1)

vileda

(2)

Svart

(4)

Vit

(1)

Endast snabbleverans

(5)

Sortera

7 Produkter

Du har sett alla 7 produkter

Robotdammsugare blir mer och mer populära. De underlättar städningen hemma och gör att du slipper lägga lika mycket tid på manuell städning. Roboten fungerar så att den går fritt från rum till rum och dammsuger de ytor som passeras. Roboten jobbar självständigt och behöver inte vara under uppsyn.

Att tänka på när du köper robotdammsugare

Vilken robotdammsugare ska jag välja? Ja, det beror helt på vilka behov du har. En sak att tänka på är hur stort hus du har. Det kan avgöra vilken typ av robot du ska köpa. En annan sak att fundera på är om du vill kunna styra din robot med hjälp av en timer. Det är väldigt smidigt att kunna ställa in ett städschema som gör att din robotdammsugare till exempel städer varje dag klockan tolv. Dessutom bör du fundera på om du vill kunna fjärrstyra din robot. En del robotar kan man styra med hjälp av sin smartphone eller med en medföljande fjärrkontroll. En sådan robot brukar i regel kosta lite mer än övriga. Om du har trappor hemma kan det vara en god idé att köpa en robot med trappsensor, som gör att roboten inte trillar ner för dina trappor.

Att installera sin robotdammsugare

Att köpa robotdammsugare är enkelt på nätet, där hittar du garanterat en billig robotdammsugare. Att sedan installera sin robot är inte heller några problem. Allt du behöver göra är att hitta en lämplig plats för laddningsstationen och se till att du inte har sladdar eller annat framme som roboten kan trassla in sig i. Sedan är det bara att köra igång! Roboten kräver inte heller särskilt mycket underhåll, du behöver bara tömma behållaren efter städning och se till att rengöra roboten då och då. Efter några års användning kan man behöva byta ut batteriet. Skulle någon del mot förmodan gå sönder så finns det gott om billiga reservdelar att köpa på nätet. En robot sköter i princip sig själv och det är det som är själva poängen med en robot. Den ska underlätta ditt liv och göra att du får mer tid över att ägna dig åt roliga saker.

Fundera på detta innan du köper robotdammsugare

Hur mycket pengar vill du spendera?

Nya robotdammsugare med avancerad funktionalitet kan kosta tiotusen kronor och ännu mer. Innan du väljer robotdammsugare bör du fundera på vilken budget du har. Du kan få en äldre modell med enklare funktionalitet för endast några hundralappar. Men om du är ute efter ett riktigt bra städresultat och inte nöjer dig med en modell utan fjärrkontroll, timer och trappsensor då bör du nog sikta in dig på någon av de lite dyrare varianterna. Som med så mycket annat får man precis vad man betalar för när det gäller robotar. Tänk på att du sparar mycket tid med en robot, tid som du kan ägna åt att jobba eller göra annat nyttigt.

Vad vill du uppnå?

Innan du köper robotdammsugare bör du fundera på vad det är du vill uppnå med din robot. Är du ute efter att slippa städa själv helt och hållet? Då bör du nog sikta in dig på en avancerad, lite nyare modell. Vill du endast förenkla städningen där hemma och kunna få möjlighet att städa mer sällan, så kan det räcka med en prisvärd robotdammsugare till en lite lägre kostnad. Många upplever att robotdammsugaren inte helt ersätter vanlig städning med dammsugare och skurmopp. Roboten kan till exempel inte städa trappor eller komma åt i riktigt små och trånga utrymmen. Därför är det bra att ha kvar sin gamla städutrustning även efter att man investerat i en robot.

Hur bor du?

En annan sak som är värd att fundera igenom är hur planlösningen i ens hus eller lägenhet ser ut. Om du har flera våningar måste du vara medveten om att dammsugaren självklart bara kommer kunna jobba på en av dessa våningar i taget. Robotarna kan inte gå i trappor. Då kan ett alternativ vara att köpa flera robotar, en till varje våningsplan. Ett annat alternativ är att ställa laddningsstationen till roboten på den våning där den gör mest nytta och sedan städa övriga våningsplan på egen hand med vanlig dammsugare och skurmopp. Kom också ihåg att köpa en dammsugare med trappsensor om du har en trappa som leder ner till ett nedre våningsplan.

Satsa på en kvalitetsrobot

När det gäller robotdammsugare så är det mycket värt att satsa på hög kvalitet. Ju dyrare och bättre robot du köper desto bättre städresultat kommer du att få. En dyrare robot har längre batteritid och kan därmed jobba längre vilket leder till att mer smuts kommer att fångas upp. Dessutom har de mer avancerade modellerna en mer utvecklad teknik när det gäller att skanna av ett rum och säkerställa att alla delar av rummet kommer att bli städade. Robottekniken har utvecklats mycket på senare år vilket gör att de allra senaste modellerna kan erbjuda en mycket avancerad teknik som verkligen underlättar städningen i vilket hem som helst.