Kaffebryggare & kaffekokare

Filtrera

284 kr

5 228 kr

284
284
5228
5228

Visa endast kampanjartiklar

(1)

Svart

(16)

Vit

(4)

Silver

(5)

Orange

(1)

Rosa

(1)

Röd

(2)

champion

(2)

melitta

(5)

moccamaster

(6)

obh nordica

(1)

philips

(5)

severin

(2)

sunwind

(1)

Kaffebryggare

(16)

Kaffekokare

(1)

Termosbryggare

(5)

Ja

(19)

Nej

(3)

Sortera

22 Produkter

Du har sett alla 22 produkter

En god kopp kaffe på morgonen är ett måste för de allra flesta. Oavsett om du föredrar en rykande het espresso med skummad mjölk eller en klassisk kopp svart kaffe är det av högsta vikt att du har tillgång till en kaffebryggare av hög kvalitet.

Att tänka på när man köper kaffebryggare

Innan du investerar i en ny kaffebryggare finns det flera saker som är bra att tänka på och känna till. Det kan vara smart att först och främst fundera på vad du skall använda den till. Dricker du kaffe flera gånger om dagen eller har du begränsat dig till en enda kopp på morgonen? Har du en stor familj eller får du ofta kaffeälskande vänner på besök? Hos oss på bygghemma.se har vi ett stort urval av bryggare som passar oberoende av vilka kaffevanor du har. Här kan du både hitta en liten kaffebryggare eller en stor som kan göra många koppar samtidigt. Alla kaffekokare i vårt sortiment håller en hög kvalitet, och kommer från erkända tillverkare. Det gör att du alltid kan vara säker på att resultatet blir utmärkt - oavsett vilken bryggare du väljer.

Installation av din kaffebryggare

Oavsett om du investerar i en billig kaffebryggare eller en lite dyrare modell följer det alltid med en komplett bruksanvisning. En något mer avancerad modell kan behöva en mer omfattande installation, medan en traditionell kaffekokare oftast bara behöver anslutas till eluttaget. Att installera en bryggare är inte svårt. Så länge man följer manualen kan man vara säker på att det blir rätt och att bryggaren kommer fungera optimalt. När du skall hitta en plats för en snygg kaffebryggare kan du tänka på att vattenbehållaren skall vara lättillgänglig både för rengöring och påfyllning. Därför är det bäst att inte placera den mot en vägg eller liknande. Det är också en bra idé att diska de olika delarna innan man använder dem för första gången. På det sätt kan man vara säker på att bryggaren kommer ta fram de godaste smakerna i kaffet.

Frågor du bör ställa dig innan du köper en kaffebryggare

Vilken storlek skall bryggaren ha?

Förr var man något begränsad när det kom till att hitta en prisvärd kaffebryggare men tiderna förändras och idag är utbudet nästan oändligt. Det gör att du även här hos oss på bygghemma.se har många valmöjligheter. Det första du kan fundera på innan du väljer en ny kaffebryggare är hur stor kapacitet den skall ha. Dricker du bara någon kopp då och då räcker det oftast med en mindre bryggare, men om du ofta har gäster kan det vara bra att ha en större . De minsta bryggarna gör så lite som två koppar, och de större kan göra över tio koppar på en gång.

Vilka funktioner behövs?

Olika kaffebryggare har olika funktioner. Många tycker det är tacksamt med en automatisk avstängningsfunktion. Är bryggaren försedd med en sådan behöver man inte oroa sig för att glömma att stänga av maskinen. Andra funktioner man kan överväga är om man vill ha ett så kallat droppstopp. Det är tacksamt om man tar bort kannan när bryggningen ännu pågår eftersom det förhindrar kaffe från att rinna genom tratten och ner på värmeplattan. Det finns också bryggare med en inbyggd timer. Med hjälp av den kan man ladda maskinen på förhand och ställa in en tid när den skall börja brygga. När du köper en kaffebryggare online hos oss på bygghemma.se kan du själv avgöra vilken bryggare som passar bäst utgående från deras olika funktioner.

Hur tar jag hand om min kaffebryggare?

För att ditt nybryggda kaffe skall smaka så gott som möjligt är det viktigt att din kaffemaskin rengörs regelbundet. Detta ökar dessutom livslängden på såväl maskineriet som kannan och gör att du kan njuta av riktigt delikata drycker under lång tid framöver. Hur du går tillväga vid rengöringen beror helt och hållet på vilken maskin du har investerat i. Vissa kaffebryggare har inbyggda program som du kan köra igenom med jämna mellanrum, medan andra måste rengöras manuellt. Alla kaffebryggare mår bra av att kalkas ur med jämna mellanrum. Om du känner dig osäker på hur du skall rengöra din maskin kan du läsa igenom produktens manual så att du kan vara säker på att rengöringen sker på rätt sätt. Själva kannan är det bra att rengöra efter varje användning.

Vill jag kunna göra fler speciella kaffedrycker?

När man skall köpa en ny kaffebryggare behöver man avgöra om man bara vill kunna göra vanligt bryggkaffe eller om man också vill kunna göra mer speciella drycker, som exempelvis espresso. Tycker man lika mycket om båda kaffesorterna kan man välja att köpa en bryggare som gör det möjligt att göra båda två. Fördelen med att välja en maskin med dubbla funktioner är att den tar mindre plats i köket än om man har två separata maskiner. Det finns också dubbelmaskiner som har en kokare för te och en för kaffe. De passar bra om man är många i hushållet som tycker om olika typer av drycker.