Perkolator

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

En perkolator är en typ av kaffebryggare som filtrerar vattnet genom kaffet flera gånger till önskad styrka uppnås. Detta är en klassiker som finns i många svenska hem. Inte så konstigt då en bra perkolator ger ett väldigt gott kaffe som är varmt och smakar nybryggt i flera timmar. En av de största fördelarna med denna typ av kaffebryggare är att du många gånger kan njuta av varmt kaffe både vid frukost och förmiddagsfikat då din perkolator kan hålla ditt kaffe varmt under lång tid. Detta innebär att beroende på dina kaffevanor så behövs det ibland bara bryggas kaffe en gång per dag.

Varför använda en perkolator?

På vilket sätt kan en perkolator vara bättre än andra kaffebryggare? Denna typ av kaffebryggare är nästan som att brygga ditt kaffe i en termos. De eco-vänliga perkolatorerna slår oftast av sig efter en tid för att spara på elförbrukningen och går sedan in i ett värmehållningsläge. På det sättet kan du njuta av ditt kaffe under en lång tid efter det att kaffet redan är bryggt. På grund av att kaffet under en lite längre tid har kontakt med vattnet rekommenderas därför oftast pressokaffe. Dessutom har många moderna perkolatorer ett uttagbart kaffefilter som du kan tvätta i diskmaskinen, på så sätt slipper du den extra kostnaden att köpa engångskaffefilter.

Njut av ditt kaffe under en lång tid

Beroende på vilken perkolator du väljer hos Bygghemma kan du brygga uppåt 12 koppar per gång. Perfekt vid fest eller för kaffeälskaren i och med att perkolatorn håller kaffet varmt under en lång tid, det är bara att fylla på när din kopp är tom. Hur fungerar en perkolator? Vissa perkolatorer håller kaffet varmt i kombination med en låg dos av ström medans andra endast använder dess termosliknande egenskaper.