Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Köksmaskiner

  Pris
  221
  221
  3 011
  3 011
  Typ
  Färg
  Varumärke
  Leveranstid

  Brödrost

  En underbar frukost, ett snabbt mellanmål eller en härlig kvällsmacka får du snabbt till stånd med hjälp av din brödrost. Med denna lilla fantastiska produkt fixar du enkelt lite gott att äta. Lägg på marmelad, sylt eller en skiva ost.

  Läs mer...
  Visar 8 av 8 produkter
  Sida 1 / 1
  43%
  bosch.jpgFinns i fler färger
  fr. 260 kr
  459 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Varav 2 färger:
  Vit
  Röd
  Gå till produkt
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  champion.jpg
  399 kr
  479 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  kitchenaid-brand-logo.jpgFinns i fler färger
  fr.1 517 kr
  1 899 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Varav 3 färger:
  Beige
  Röd
  Svart
  Gå till produkt
  champion.jpg
  221 kr
  299 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  champion.jpg
  301 kr
  379 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  bosch.jpgFinns i fler färger
  fr. 959 kr
  1 099 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Finns i flera varianter.
  Varav 2 färger:
  Vit
  Svart
  Gå till produkt
  kitchenaid-brand-logo.jpg
  3 011 kr
  3 699 kr
  Levereras inom 5-10 vardagar
  Gå till produkt
  Sida 1 / 1

  En brödrost för varje hem

  I så gott som alla hem finns det en brödrost. Antingen en som rostar två bröd åt gången eller en som har plats för fler. Att äta rostat bröd har blivit ett av vår tids favoritmorgonmål och ett rostat frasigt bröd med marmelad eller ost och en kopp kaffe gör morgonen perfekt. De flesta brödrostar har flera olika funktioner, som en upptiningsfunktion, med vilken man enkelt kan tina upp frysta bröd med. Man kan också köpa en rostare som har en extra värmeställning på vilken man enkelt värmer en fralla eller en pirog. Alla rostar har en smulbricka som gör att inga smulor faller ner på bordsytan utan samlas i brickan under brödrosten. När du skall köpa brödrost är det bra att i förväg fundera över hurdant ditt behov är och vilka funktioner du önskar.

  Hur skall jag installera min brödrost

  När du skaffat dig en ny brödrost återstår det att fundera var den skall placeras. En rost ställs oftast i köket på arbetsbänken där den kan stå fritt. En brödrost skall inte stå i närheten av värmekällor eller så att den utsätts för till exempel fett. Tänk även på att ställa brödrosten så att den står stadigt och att mindre barn inte kan komma åt att bränna sig på den. Många konsumenter köper nuförtiden sin brödrost online och eftersom man inte då har möjlighet att på plats få kundbetjäning är det ytterst viktigt att kontakta affären ifråga om några problem eller frågor uppstår vid användningen. Läs alltid instruktionerna noggrant och använd din nya brödrost enligt dem. Om du vill ha din nyinköpta brödrost på matbordet, är det viktigt att även där se till att rosten står stadigt.

  Frågor du bör ställa dig innan du köper en brödrost

  Vilka funktioner har jag nytta av ?

  När du köpt brödrost på nätet är det viktigt att se vilka funktioner den har och hur de fungerar i praktiken. Som tidigare nämndes har de allra flesta brödrostar bland annat en upptiningsfunktion, en uppvärmningsfunktion, stoppfunktion, olika rostningslägen för olika rostningsresultat samt en high rise-funktion som gör att det är enklare att ta bort brödskivorna ur den heta rosten. Många brödrostar centrerar automatisk brödskivorna inne i rosten i mitten för att uppnå ett jämt guldbrunt resultat. På en brödrost finns även en stoppknapp som vid behov avbryter rostningen direkt. Alla produkter har en elsladd som praktiskt kan förvaras i sladdförvaringsutrymmet. Köp den apparat som har just de funktioner du prioriterar.

  Brödrostar i olika prisklasser

  Det finns brödrostar i väldigt varierande prisklasser. I de flesta fall rör sig priserna mellan 200 kronor och 600 kronor men det finns även rostar som man får betala betydligt mer för. De vanligaste modellerna som har de ovannämnda funktionerna, kostar oftast inte så mycket så man kan verkligen köpa en brödrost billigt. En billig produkt fungerar oftast precis lika väl som en dyrare variant, oftast är det bara de olika funktionerna som skiljer dem åt. En brödrost som är större, det vill säga har plats för flera bröd än två, är oftast även aningen dyrare, men ifall man är en stor familj är en sådan modell värd att satsa på.

  Hur rengör jag brödrosten?

  En brödrost behöver regelbunden rengöring både på utsidan och insidan. Eftersom rosten oftast står i köket fastnar det fett och damm vilket inte ser speciellt snyggt ut på den rostfria rosten. Innan du börjar rengöringen skall maskinen kopplas ur kontakten. Om brödrosten är mycket flottig lossnar fettet enkelt med hjälp av en fuktig trasa och lite diskmedel. Även gamla smulor behöves städas bort från smulbrickan. Om denna inte töms med jämna mellanrum blir produkten mindre effektiv med tiden. Smulbrickan töms enklast genom att ta ut den helt och hållet och tömma den, varefter brickan torkas ren med en fuktig trasa. Sväng sedan brödrosten upp och ner så att brödskårorna pekar nedåt och skaka försiktigt så att eventuella smulor som blivit kvar inne i rosten, faller ut.

  Bästa rostningsresultatet med brödrosten

  Brödrostens främsta uppgift är att rosta ett bröd så att det blir frasigt och gyllene brunt. För att uppnå bästa resultat lönar det sig att testa sig fram genom att använda olika rostningsalternativ. Alla gillar vi våra bröd olika mycket rostade och med hjälp av numreringarna vid rostningsknappen kan alla i familjen enkelt göra sina personliga bröd. Det gäller bara att komma ihåg rostningsgraden man själv gillar. En brödrost är till stor glädje när man upptäcker de alla de fantastiska användningsmöjligheterna. Det gäller att pröva sig fram och njuta av de härliga frasiga bröden. Hos oss på bygghemma.se hittar du många olika modeller till ett bra pris.