Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Glassmaskin

Du har sett alla 4 produkter

Med hjälp av en bra och billig glassmaskin kan du njuta av hemgjord glass så ofta du vill utan att det blir dyrt eller krångligt. Vissa modeller har digital timer och LCD-display som indikerar när glassen är klar. Att använda en glassmaskin är enkelt och resultatet är makalöst gott. I stort sett är det enda som behöver göras att lägga i ingredienserna så sköter sig maskinen själv. Det finns flera olika modeller av glassmaskiner, vissa fryser glassen direkt medan andra varianter innebär att den ska in i frysen innan den kan förtäras. Många har dessutom isolerade behållare för att frysningen av glassen ska gå snabbt.

Skötsel av en glassmaskin

Det är lätt att sköta om en glassmaskin men tänk på att alltid läsa bruksanvisning vad som gäller för just din apparat. Generellt sätt är det bara att torka av själva maskinen med en fuktig trasa om den blivit smutsig. Formen där glassen tillverkas är ofta löstagbar och kan för det mesta diskas i maskin, samma sak gäller för lösa delar som formar och skrapor om de ingår. Några modeller kommer nämligen med praktiska lock till förvaring och skrapor för att få ut glassen från byttan. När den inte används förvara den gärna i ett skåp så att den inte blir dammig. Glassmaskiner har olika prestanda, vissa kan göra större satser medan andra går snabbare och en tredje har kylning, jämför därför de olika modellerna vilken som passar bäst.

Nyttigare glass med en maskin

En stor fördel med att ha en glassmaskin är att du både kan göra glass och sorbet. Du har full koll på vilka ingredienser glassen innehåller och kan därmed undvika konserveringsmedel, onödigt socker och andra tillsatser som finns i köpt glass. Du kan köpa en glassmaskin online hos oss på Bygghemma.se, vi har flera bra modeller från olika märken att välja bland.