020-25 00 25Telefontid till 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
    0
    0 kr

    Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

    När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

    Köksredskap & kökstillbehör

    Pris
    599 kr
    599 kr
    1 861 kr
    1 861 kr
    Varumärke
    • 1
    • 1
    • 1
    Färg
    • 1
    Typ
    • 3
    Leveranstid
    • 3

    Köttkvarn

    Känns det som att det är dags att börja mala egen köttfärs? Eller vill du börja göra egen korv, kebbe eller snygga kakor? Då är det dags att köpa köttkvarn. Så väl korv som kakor och köttfärs går att köpa i affären men det är roligt att göra allt själv. Om man är jägare eller får tag i viltkött kan det ofta bli en del malkött. Om man då har en egen köttkvarn slipper man betala för att lämna in köttet hos någon annan för att det ska malas. Man har också möjlighet att mala köttet direkt vilket ökar livsmedelshygienen.

    Läs mer...
    Visar 3 av 3 produkter
    Sortering
    • Sortering
    • Produktnamn A-Ö
    • Produktnamn Ö-A
    • Lägsta pris
    • Popularitet
    Sida 1 / 1
    • Sida 1 / 1
    36%
    Rabatt
    1 861 kr
    2 924 kr
    Levereras inom 2-5 vardagar
    Gå till produkt
    36%
    Rabatt
    1 086 kr
    1 708 kr
    Levereras inom 2-5 vardagar
    Gå till produkt
    599 kr
    600 kr
    Tillfälligt slut: 2018-08-27
    Gå till produkt
    Sida 1 / 1
    • Sida 1 / 1

    Hur man använder en köttkvarn

    När man köpt en köttkvarn är det bra att först diska av alla delar och därefter smörja in dem med till exempel rapsolja. När kvarnen ska användas bör den åter smörjas in med lite olja och sedan monteras ihop enligt instruktioner i bruksanvisningen. När detta är gjort bör man se till att de kött som ska malas är fritt från tjocka hinnor och grova senor som kan fastna i maskinen eller göra den malda köttfärsen hård och torr. Man bör också skära köttet i mindre bitar eller skivor så det lätt går igenom kvarnen. När detta är klart är det dags att starta kvarnen. Sedan är det dags att lägga i köttet och låta det gå igenom kvarnen. Efter användning är det bra att städa av de delar av kvarnen som varit i kontakt med köttet. Sedan är det åter bra att smörja in de rörliga delarna med lite olja. Det malda köttet fryses eller kyles omedelbart.

    Effektiva köttkvarnar för malning

    En köttkvarn kan underlätta en hel del. Den kan användas både för stoppning av korv, malning av kött och dessutom går den att använda för tillverkning av olika kakor. Om man ofta lagar mat och hanterar kött är en köttkvarn mycket bra att ha. Köttkvarnar finns med olika starka motorer och hos oss på bygghemma.se kan du hitta en köttkvarn online som passar just dina behov.