Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bärbar kolgrill bäst i test 2022: Vi jämför 4 smidiga kolgrillar

Med en bärbar kolgrill kan du på ett smidigt och enkelt sätt grilla var du än befinner dig. Här tittar vi närmare på fyra bärbara kolgrillar med olika egenskaper och fördelar.

Av Bygghemma-redaktionen2022-05-26


Här hittar du alla våra kolgrillar


Du kanske bor litet och behöver en smidig grill som du enkelt kan ta fram när du vill grilla, samt förvara på en begränsad yta. Eller vill du kunna ta med dig grillen ut på utflykten? I så fall kan en bärbar kolgrill vara precis det du behöver. Gemensamt för grillarna är att de är relativt små och lätta att ta med sig men beroende på modell kan de vara mer eller mindre avancerat utformade. Vissa har till exempel inbyggd termometer och är optimerade för att ge goda resultat vid rökning eller annan typ av matlagning. Andra bärbara grillar är enklare utformade och påminner mer om klassiska kolgrillar. Här har vi jämfört fyra mindre kolgrillar och tittat närmare på deras olika fördelar och egenskaper.

Så har vi jämfört de bärbara kolgrillarna

I vår jämförelse har vi tagit hänsyn till följande parametrar: pris, grillyta, storlek (hur liten plats den tar och hur lätt den är att bära), samt extrafunktioner (till exempel inbyggd termometer).

Resultat: Liten gasolgrill bäst i test 2022

Delad testvinnare! Kolgrill Cobb Premier Air Deluxe
Liten, snygg och mångsidig!

Delad testvinnare! Kolgrill Weber Smokey Joe Klotgrill Premium
Billigast i testet!

2:a plats: Kolgrill LotusGrill Rökfri Small
Minst i testet och med praktisk väska!

3:e plats: Grill Habanero BBQ Kamado Picknick
Rejäl och mångsidig med inbyggd termometer!

 

Kolgrill från Cobb bäst i test

Delad testvinnare! Kolgrill Cobb Premier Air Deluxe

Passar dig som

vill ha en lätt och smidig kolgrill som både kan röka, grilla, steka och baka.

Sammanfattning

Kolgrill Cobb Premier Air Deluxe är en kolgrill som förutom att grilla bland annat kan röka, steka, och baka. Den har ett nytt förbättrat lock som för enkel reglering av ventilation och temperaturen vilket ger ett jämnt och snabbt resultat under grillning. Den praktiska storleken gör att du kan bära den med dig överallt och grillen håller sig dessutom kall på utsidan, vilket gör att den kan placeras direkt på ett bord även om det är av plast. Grillen är tillverkad av borstat rostfritt stål och utformad för att göra grillningen nästintill rökfri samtidigt som värmen utnyttjas optimalt. Därför räcker det med endast några få briketter, eller en enda Cobb-brikett (säljs separat), för att förbereda en måltid. Den levereras med Cobb Premier + Grillplatta.

Rek pris: 2 590 kr
Grillyta diameter: 30 cm
Termometer: Nej
Höjd: 30
Djup: 34
Vikt: 4,2 kg

Fördelar

+ Liten och praktisk
+ Mångsidig

KÖP HÄR: Kolgrill Cobb Premier Air Deluxe

 

Kolgrill från Weber bäst i test

Delad testvinnare! Kolgrill Weber Smokey Joe Klotgrill Premium

Passar dig som

vill ha en enkel kolgrill som är lätt att bära och har generöst med grillyta.

Sammanfattning

En liten, läcker och praktisk kolgrill att ta med ut i det fria. Värmesköld vid handtag och invändigt gör att du kan ställa grillen på alla underlag. Smokey Joe Premium är perfekt för att grilla biffar, fisk eller till och med en hel liten kyckling. Den har ett porslinemaljerat lock och balja vilket gör grillen både vädertålig och lätt att rengöra. Tack vare bärhandtaget, som också fungerar som ett lås, gör den lätt att bära med sig. Vidare har grillen värmesköld i botten för att skydda underlaget mot hög värme.

Rek pris: 978 kr
Grillyta diameter: 37 cm
Termometer: Nej
Höjd: 43 cm
Djup: 42 cm
Vikt: 5,5 kg

Fördelar

+ Bra pris
+ Har handtag

KÖP HÄR: Kolgrill Weber Smokey Joe Klotgrill Premium

 

Kolgrill från Lotusgrill bäst i test

2.a plats. Kolgrill LotusGrill Rökfri Small

Passar dig som

vill ha en mycket liten, smidig och rökfri bärbar kolgrill med.

Sammanfattning

Kolgrill LotusGrill är en praktisk och portabel grill med unik design. Levereras med en förvaringsväska som gör den enkel att transportera. Grillen är tillverkad i 100% återvinningsbara material. Den unika designen innebär att grillen är i princip rökfri. Det inbyggda ventilationssystemet med bälgeffekt gör grillen redo inom 3-4 minuter. Värmen regleras enkelt med den utvändiga ratten. Innerskålen och gallret kan du rengöra i diskmaskinen. Vidar har grillen en sluten kolbehållare som man låser fast med grillgallret. Därmed riskerar man inte att varm kol faller ur grillen om den skulle vältas. Den är konstruerad med en innerskål samt ett yttre hölje som gör att grillen aldrig blir så varm att man bränner sig på utsidan.

Rek pris: 1 795 kr
Grillyta diameter: 28 cm
Termometer: Nej
Höjd: 23 cm
Djup: 35 cm
Vikt: 3,7 kg

Fördelar

+ Liten och lätt
+ Förvaringsväska ingår

KÖP HÄR: Kolgrill LotusGrill Rökfri Small

 

Grill från Habanero bäst i test

3:e plats. Grill Habanero BBQ Kamado Picknick

Passar dig som

vill ha en rejälare bärbar grill med termometer och möjlighet att tillaga flera olika rätter.

Sammanfattning

Grill Habanero Kamado Picknick är en liten och portabel kamadogrill för grillentusiasten! Low and slow BBQ, rökning, grillning, pizza, paella – Habanero Kamado fixar det mesta. Den unika konstruktionen ger ett effektivt luftflöde och jämn värmespridning. Allt för att framhäva smakerna som får djupare och rikare nyanser! Habanero Kamado är en mångsidig grill som lockar fram det allra bästa ur i stort sett alla råvaror. Habanero BBQ ger dig precis det du ska förvänta dig av en riktigt bra vältempererad kolgrill.

Rek pris: 3 499 kr
Grillyta diameter: 27 cm
Termometer: Ja
Höjd: 42
Djup: 33
Vikt: 22 kg

Fördelar

+ Mångsidig
+ Har termometer

KÖP HÄR: Grill Habanero BBQ Kamado Picknick

 

Här hittar du alla våra kolgrillar


Läs också: Liten gasolgrill bäst i test


Läs också: Bäst i test friluftskök