Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Paviljong och pergola – populäraste lösningarna just nu

Är du sugen på att skapa ett rum i trädgården skyddat från vind och sol? Vi på redaktionen har tittat på vilka paviljonger och pergolor som sålde bäst under förra året. Kanske hittar du din favorit bland dessa storsäljare.

Av Bygghemma-redaktionen2022-10-11

Läs också: Bygga pergola– så skapar du en grönskande oas i trädgården

 

 

En pergola eller paviljong är ett utmärkt sätt att att skapa ett rum utomhus, utan att bygga ett faktiskt rum. Njut av trädgården även de dagar då solen är som starkast, vinden blåser eller osäkra dagar när regnet kan komma när som. Till många pergolas och paviljonger kan du också köpa tillbehör och rama in rummet med exempelvis myggnät, heltäckande väggar i tyg eller plast. Taket kan ofta också justeras genom att dra det åt sidan eller plocka av helt. Väljer du en mer ordentlig paviljong av trä finns det också möjligheter att ha fasta väggar och spaljéer som klätterväxter kan slingra sig upp snyggt. De mer moderna paviljongerna har ofta en aluminiumram som kan anpassas efter behov och önskemål. På topplistan hittar vi de moderna varianterna med ett böljande segeltak som passar perfekt under varma sommardagar. 

 

Topp 5 – Populära paviljonger och pergolor 

1. Pergola Landskap Skugga 3x3m Grått Tyg

2. Pergola Venture Design Labyrint

3. Pergola Hillerstorp Pergolux Grå

4. Pergola Jabo

5. Pergolux Hillerstorp Pergolux Vit

 

 

Bästsäljare! Pergola Landskap i grått tyg

Vår mest sålda pergola kommer från Landskap. Pergolan är i en modern stilren modell i vitt, där ramen är av aluminium och seglarduk i grå polyester. Taket är avtagbart. Pergolan är 3 m x 3 m och har en takhöjd på ca 2,25 meter så du har gott om plats för ett matbord till hela familjen.

KÖP HÄR: Pergola Landskap Skugga 3x3m Grått Tyg

 

2:a plats. Pergola Venture Design Labyrint

På listan hittar vi en vit modern pergola från Venture Design. Stommen är av aluminium och taket av polyester som fungerar som ett perfekt solskydd. Pergolan ramar snyggt in din uteplats och skapar en trevlig atmosfär. Storleken är ca 3 m x 4 m vilket ger lagom plats för ett matbord och stolar för 6 personer. Takhöjden är ca 2,5 m. Denna pergola finns även att beställa i svart eller grå. 

KÖP HÄR: Pergola Venture Design Labyrint

 

3:e plats. Pergola Hillerstorp Grå

Här hittar vi en pergola från populära varumärket Hillerstorp. En modern variant med aluminiumstomme och seglartak i grå polyestertyg. Taket kan justeras med en draganordning så du kan välja hur mycket skugga eller sol du önskar. Pergolan är 3 m x 4 m och har en takhöjd på ca 2,3 m.

KÖP HÄR: Pergola Hillerstorp Pergolux Grå

4:e plats. Pergola Jabo

Här hittar vi ännu en modern pergola. Denna modell har en stomme av vit pulverlackerad aluminium samt en solskyddsduk i vattenavvisande polyester. Duken har knytband så den lätt kan monteras och dras åt sidan för att släppa in solen. Denna variant är kvadratisk med sidor på 3 m x 3 m, och en takhöjd på 2,2 m. 

KÖP HÄR: Pergola Jabo

 

5:e plats. Pergola Hillerstorp Pergolux Vit

Även här hittar vi Pergolux från Hillerstorp som vi listade på plats 3, denna gång i vitt. Det praktiska taket skyddar mot solen och kan enkelt justeras med draganordning, på så vis kan du själv kontrollera hur mycket skugga eller sol du önskar.  Stommen är av aluminium och har en storlek på 3 m x 4 m, samt en takhöjd på 2,3 m.

KÖP HÄR: Pergola Hillerstorp Pergolux Vit

 

 

Läs också: 7 inredningtips som förvandlar altanen till ett extra vardagsrum

Läs också: Utebelysning: Så skapar du den perfekta belysningen i trädgården

 

Populära produkter under kategorin Pergola

Pergola Landskap Skugga 3x4m Grått Tyg

Förväntas åter i lager 2023-02-08

Väggpergola 4x4 m Grå

Väggpergola 4x4 m Grå

7 237 kr

Se priset!