7 inredningstips som förvandlar altanen till ett extra vardagsrum

Altanen och uterummet får allt större betydelse. Här vill vi tillbringa allt mer tid och inredningen får gärna bjuda in till långa och sena kvällar med familj och vänner. Vi tipsar om sju inredningsval för dig som vill ha känslan av ett extra vardagsrum i trädgården.

 

Läs också: 4 loungemöbler som är helt rätt 2020

 

7 tips för altanen eller uterummet

1. Satsa på möbler du vill sitta i länge

2. “Bind ihop” möblerna med en matta

3. Mysiga kuddar gör mycket för känslan

4. Plädar är ett måste under sena kvällar

5. Inred med grupper av krukor

6. Underskatta inte belysning

7. Terrassvärmare förlänger säsongen

 

 

Loungegrupp 

Satsa på möbler du vill sitta i länge

Varför inte krypa ner i en mysig och bekväm loungegrupp. Funkar lika bra till fikat som till fördrinken eller en lättare middag. Den här gruppen från Venture Design innehåller en 3-sits soffa, två fåtöljer och ett soffbord tillverkade i konstrotting och akacia.

KÖP HÄR: Loungegrupp Venture Design Rives

 

 

Matta

“Bind ihop” möblerna med en matta

Förstärk känslan av ett rum med en snygg matta under loungemöblerna. Den här trendigt mönstrade mattan från Hillerstorp är designad för utomhusbruk och är slitstark, vattentålig och UV-beständig.

KÖP HÄR: Utomhusmatta Hillerstorp 200x290

 

 

Kuddar

Mysiga kuddar gör mycket för känslan

Inred soffor och fåtöljer med många kuddar för att få den där riktiga vardagsrumskänslan. Kudden från Mogihome med framsida av fårskinn passar perfekt under de lite kallare kvällarna.

KÖP HÄR: Kudde Mogihome Fårskinn

 

 

Pläd

Plädar är ett måste under sena kvällar

En varm pläd är ett måste om du vill kunna sitta ute länge på kvällen. Dessutom är det ett enkelt sätt att få in lite färg i inredningen. Här en enfärgad pläd i ullblandning från Svanefors som även finns i rosa.

KÖP HÄR: Pläd Svanefors Leah

 

 

Krukor

Inred med grupper av krukor

Komplettera altanen med grupper av växter och blommor. Kombinera gärna olika växter i likadana krukor eller likadana växter i olika krukor för att få ett harmoniskt intryck. Kruka Comfort Garden Visby är en stilren kruka i konstrotting som passar i de flesta hem.


KÖP HÄR: Kruka Comfort Garden Visby

 

 

Utebelysning

Underskatta inte belysning

Det är lätt att glömma bort belysning på uteplatsen. Men särskilt ljusslingor gör verkligen det där lilla extra för känslan. Här en elegant modell med lampskärm från PR Home.

KÖP HÄR: Ljusslinga PR Home Flex Out med Sari 29 cm

 

 

Terassvärmare

Terrassvärmare förlänger säsongen

Svenska sommarkvällar är inte alltid så varma som man skulle kunna önska. Med en terrassvärmare kan du dessutom njuta på uteplatsen under sen vår och tidig höst. Terrassvärmare Termo Venedig är en robust rostfri terrassvärmare med tre effektlägen, justerbar höjd och tippskydd.


KÖP HÄR: Terrassvärmare Termo Venedig 900/1200/2100 WSe alla utemöbler och trädgårdsmöbler här