Bäst i test glasdörrar: Vi jämför 3 dörrar som är perfekta för altanen

Är du på jakt efter en glasdörr till altanen? Här tittar vi närmare på tre rejäla dörrar från Diplomat, Kaski och Scandidoor.

 

Läs också: Välj rätt glasdörr till altanen – det ska du tänka på

 

Utseende och pris är för många det viktigaste i valet av dörr till altanen. Men det kan också vara värt att titta på fler faktorer. Ur inbrottssynpunkt är det lika viktigt att altandörren är säker som ytterdörren på husets framsida. Och precis som när det gäller ytterdörrar är det bra om dörren har ett lågt U-värde, för att vara så energieffektiv som möjligt. I vår jämförelse har vi också kikat på vad kunderna tycker om dörrarna.

 

Redaktionens bäst i test glasdörrar 2020

1. Kaski Sundborn 1

2. Diplomat Altandörr Vit Klarglas

3. Scandidoor Nice

 

 

Balkongdörr

Testvinnare! Balkongdörr Kaski Sundborn 1

Passar dig som
Är ute efter en energieffektiv altandörr av hög kvalitet.

Sammanfattning
Balkongdörr med stående spårfräst dekor. Konstruerad på samma sätt som en riktig ytterdörr men med utseende som en traditionell balkongdörr. Dörren har en kraftig dörrstomme i furu som är förstärkt med en LVL-balk. Karmen är på 115 mm. Dörrens isolering utgörs av polystyren och ytskiktet består av en 4 mm väderbeständig HDF-board förstärkt med två aluminiumplåtar. Dörren är utrustad med låskista ASSA 2002 med säkerhetsslutbleck. Glaset är isolerglas i tre lager med klarglas som standard. U-värde: 0,8.

Rek. pris: 13 230 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är tät och håller hög kvalitet. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Balkongdörr Kaski Sundborn 1

 

 

Altandörr

2:a plats. Altandörr Diplomat Vit Klarglas

Passar dig som
vill ha en stabil och säker altandörr.

Sammanfattning
Helglasad altandörr med slät ut- och insida. Konstruktionen bygger på samma princip som en ytterdörr. Karmen är 105 mm djup och tillverkad av massiv furu. Dörrbladet är 64 mm tjockt och har fuktbeständig HDF-board på båda sidor samt är förstärkt med aluminiumplåt. 55 mm miljövänlig cellplastisolering håller värmen inne. 3-glas isolerruta. Dörren är utrustad med säkerhetsgångjärn med bakkantssäkring och säkerhetsslutbleck. Låset är ett Assa 2002 Connect försett med en hakregel. Godkänd i inbrottsklass MK1. P-märkt konstruktion av SP. U-värde för hela konstruktionen: 1,1.

Rek. pris 15 310 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är stabil och har bra isolervärde. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Altandörr Diplomat Vit Klarglas

 

 

Ytterdörr

3:e plats. Ytterdörr Scandidoor Nice

Passar dig som
värdesätter ett lite lägre pris men ändå vill ha en rejäl altandörr.

Sammanfattning
Altan- eller balkongdörr i kvistren, fingerskarvad furu. Dörren är uppbyggd som en riktigt ytterdörr, försedd med tre justerbara gångjärn med kraftig bakkantssäkring, säkerhetslås ASSA 2002 Connect med borrskydd samt justerbart slutbleck. Dörrbladet är 64 mm tjockt och har 55 mm isolering, två aluminiumplåtar och monterad tätningslist. Glaset är klart säkerhets- och termoglas. U-värde: <1,3.

Rek. pris: 11 365 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att priset är bra. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ytterdörr Scandidoor Nice

 

Se alla altan- och balkongdörrar här