Bäst i test ångtvätt 2020: Vi jämför 3 populära ångtvättar

En ångtvätt är ett effektivt och miljövänligt alternativ till den klassiska golvmoppen, och som dessutom tar kål på bakterierna på köpet. Här tittar vi närmare på tre populära modeller från Kärcher, Tvins och Vileda.


Läs också: Bäst i test dammsugare 2020


Med en ångtvätt/ångmopp kan du enkelt rengöra och desinficera dina golv och mattor. Med rätt tillbehör kan du också ånga kläder, möbler och till och med putsa fönster. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, effekt, arbetsbredd, vattenbehållarens storlek, vikt och vad kunderna tycker.


Bäst i test ångtvätt 2020

1. Ångmopp Vileda Steam XXL med PowerPad

2. Ångmopp Tvins H2O HD

3. Ångtvätt Kärcher SC 2 Easyfix

 

 

Ångmopp Vileda Steam XXL

Testvinnare! Ångmopp Vileda Steam XXL med PowerPad

Varumärke
Vileda

Passar dig som
är på jakt efter en ångtvätt som är lätt att använda och har hög kapacitet.

Sammanfattning
Eldriven ångmopp med en effekt på 1 550 W. Arbetsbredden ligger på 400 mm och kapaciteten i vattenbehållaren är 0,4 l. Dess rektangulära form hjälper dig att göra rent även i hörn och andra svårtillgängliga ytor och intensiteten på ångan kan enkelt justeras. Ångmoppen väger 2,3 kg, sladdlängden är 7 m och uppvärmningstiden ligger på 15 s. Rek. pris: 1 199 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är snygg, lätt att använda och fylla på samt har stor arbetsbredd. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Ångmopp Vileda Steam XXL med PowerPad

 

 

Ångtvätt Tvins H2O HD

2:a plats. Ångmopp Tvins H2O HD

Varumärke
Tvins

Passar dig som
är ute efter en användarvänlig ångtvätt som fått fina omdömen av kunderna.

Sammanfattning
Eldriven ångmopp med en effekt på 1 500 W. Arbetsbredden ligger på 315 mm och kapaciteten i vattenbehållaren är 0,45 l. Vattenbehållare är avtagbar och ångmängden kan enkelt justeras med den digitala kontrollenheten. Ångmoppen väger drygt 2,5 kg, sladdlängden är ca 6 m och uppvärmningstiden ligger på ca 15-20 s. Rek. pris: 1 299 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätt att använda, fungerar bra och att det finns många bra tillbehör. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Ångmopp Tvins H2O HD

 

 

Ångtvätt Kärcher SC 2 Easyfix

3:e plats. Ångtvätt Kärcher SC 2 Easyfix

Varumärke
Kärcher

Passar dig som
föredrar en ångtvätt på hjul med en vattenbehållare som räcker länge.

Sammanfattning
Eldriven ångtvätt med en effekt på 1 500 W. Arbetsbredden ligger på 314 mm och kapaciteten i vattenbehållaren är 1 l. Utrustad med tvåstegs ångreglering för anpassning av ångintensiteten. Praktisk tillbehörsförvaring på maskinen och parkeringsläge för golvmunstycket. Ångtvätten väger 2,9 kg, sladdlängden är 4 m och uppvärmningstiden ligger på 6,5 min. Rek. pris: 1 395 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätt att använda, gör ett bra jobb och är mångsidig. Omdömena kommer från pricerunner.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Ångtvätt Kärcher SC 2 Easyfix


Se alla ångtvättar här

Läs också: Bäst i test fönstertvätt 2020