Borrhammare bäst i test 2021: Vi jämför 3 populära maskiner

En borrhammare är perfekt om du ska du utföra tunga eller omfattande jobb med borrmaskin i sten, betong eller tegel. Här tittar vi närmare på tre borrhammare från Bosch, Dewalt och Makita som alla får höga omdömen av användarna.

Av Bygghemma-redaktionen2021-03-16

 


Läs också:
Bäst i test slagborrmaskin


Vad är det för skillnad mellan borrhammare och slagborrmaskin? 

Skillnaden mellan en borrhammare och en slagborrmaskin är i huvudsak tekniken bakom den hamrande rörelse som hjälper borrmaskinen att borra i hårdare material som tegel, betong och sten. Till skillnad från slagborrmaskinen klarar borrhammaren riktigt tunga jobb utan större ansträngning och med högre effektivitet. Borrhammaren är också ofta något tyngre och dyrare.


Borrhammare bäst i test 2021

I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kapacitet (funktioner, batteri, slageffekt och slagfrekvens), hur smidiga de är att hantera (vikt och vibration) och vad användarna tycker om de olika modellerna.

1. Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V Utan batteri

2. Borrhammare Bosch Uneo Maxx 18V 2,5 Ah

3. Borrhammare Makita DHR243Z 18V Utan batteri

 

Borrhammare bäst i test

Testvinnare! Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V

Poäng

9,3

Varumärke

Dewalt

Passar dig som

är ute efter en kraftfull mångsidig borrhammare med låga vibrationsvärden.

Sammanfattning

Batteridriven borrhammare som ger dig borrning, skruvdragning och mejsel för kakel och gips. Utgångseffekt på max 400 W, batteri XR Li-Ion på 18 V och 5,0 Ah. Slageffekten ligger på max: 2,1 J och slagfrekvens på 0–4500 varv/min. Utrustad med rotationsstopp för lättare mejsling i kakel och gips, SDS-plus fäste samt LED-ljus med fördröjning som ger bättre synlighet och ficklampsfunktion. Lägst vibrationer i klassen minskar trötthet och förlänger arbetstiden. Vibrationsvärdet ligger på 6,6 m/s² och vikten är 3 kg. Rek. pris: 5 933 kr, inklusive laddare och batteri.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V Utan batteri

 

Borrhammare bäst i test

2:a plats. Borrhammare Bosch Uneo Maxx 18V 2,5 Ah

Poäng

9

Varumärke

Bosch

Passar dig som

är på jakt efter en liten och smidig borrhammare som även kan användas som skruvdragare.

Sammanfattning

Batteridriven borrhammare som ger dig borr och skruvdragare i ett. Li-lon batteri på 18 V och 2,5 Ah. Uneo Maxx är en av världens minsta batteridrivna borrhammare som är bekväm att använda genom sin kompakta storlek och låga vikt. Med den kraftfulla pneumatiska hammarmekanismen kan du enkelt hamra i de hårdaste materialen, såsom betong eller murar. Borrhammaren är försedd med SDS-Quick som gör det enkelt att byta tillbehör på bara 3 sekunder. Slageffekten ligger på max 0,6 J och slagfrekvensen på 0–5000 varv/min. Vibrationsvärdet ligger på 13 m/s² och vikten är 1,4 kg. Rek. pris: 2 283 kr.

Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Borrhammare Bosch Uneo Maxx 18V 2,5 AhBorrhammare bäst i test

2:a plats. Borrhammare Makita DHR243Z 18V Utan batteri

Poäng

8,4

Varumärke

Makita

Passar dig som

är på jakt efter en kraftfull borrhammare som även kan användas för bilning.

Sammanfattning

Batteridriven kolborstfri kombihammare som ger dig hammarborrning, borrning och bilning. Batteri 18 V och 2,5-5,0 Ah (beroende på val av batteri). Slageffekten ligger på max: 2,0 J och slagfrekvens på 0–4700 varv/min. Utrustad med snabbchuck för snabba byten. Vibrationsvärdet ligger på 13 m/s² och vikten är 3,4 kg. Rek. pris: 5 313 kr, exklusive batteri och laddare.

Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Borrhammare Makita DHR243Z 18V Utan batteri

 


Se alla borrhammare här

 

Läs också: Bäst i test cirkelsåg


Läs också: Bäst i test mutterdragare