Bäst i test borrhammare 2020: Vi jämför 2 populära maskiner

En borrhammare är perfekt om du ska du utföra tunga eller omfattande jobb med borrmaskin i sten, betong eller tegel. Här tittar vi närmare på två populära borrhammare från Bosch och Dewalt.


Läs också:
Bäst i test cirkelsåg 2020: Vi jämför 3 smidiga cirkelsågar


Vad är det för skillnad mellan en borrhammare och en slagborrmaskin? 

Skillnaden mellan en borrhammare och en slagborrmaskin är i huvudsak tekniken bakom den hamrande rörelse som hjälper borrmaskinen att borra i hårdare material som tegel, betong och sten. Till skillnad från slagborrmaskinen klarar borrhammaren riktigt tunga jobb utan större ansträngning och med högre effektivitet. Borrhammaren är också ofta något tyngre och dyrare.


Bäst i test borrhammare 2020

I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kapacitet, hur smidiga de är att hantera, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna. Så här placerade de sig:

1. Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V

2. Borrhammare Bosch GBH 3-28 DFR Professional

 

 

Borrhammare Dewalt

Testvinnare! Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V

Passar dig som
är ute efter en smidig borrhammare med låga vibrationsvärden och som inte begränsas av en sladd.

Sammanfattning
Batteridriven borrhammare med utgångseffekt på max 400 W, batteri XR Li-Ion på 18 V och 5,0 Ah. Slageffekten ligger på max: 2,1 J och slagfrekvens på 0–4500 varv/min. Utrustad med rotationsstopp för lättare mejsling i kakel och gips, SDS-plus fäste samt LED-ljus med fördröjning som ger bättre synlighet och ficklampsfunktion. Lägst vibrationer i klassen minskar trötthet och förlänger arbetstiden. Vibrationsvärdet ligger på 6,6 m/s² och vikten är 3 kg. Rek. pris: 5 933 kr, inklusive laddare och batteri.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Borrhammare DCH253N Dewalt 18 V Utan batteri

 

 

Borrhammare Bosch

2:a plats. Borrhammare Bosch GBH 3-28 DFR Professional

Passar dig som
är på jakt efter en kraftfull borrhammare med flera smarta funktioner.

Sammanfattning
Eldriven borrhammare med utgångseffekt på max 800 W. Slageffekten ligger på max: 3,1 J och slagfrekvens på 0–4000 varv/min. Utrustad med Bosch Vibration Control som gör arbetet mindre tröttande samt utbyteschuck SDS-plus för snabba byten mellan slagborrning i betong och borrning utan slaggenerator i trä och metall. Rotationsstopp för bilning och slagstopp för borrning i trä och metall. Vibrationsvärdet ligger på 12 m/s² och vikten är 3,6 kg. Rek. pris: 6 131 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Borrhammare Bosch GBH 3-28 DFR Professional


Se alla borrhammare här

Läs också: Bäst i test mutterdragare 2020: Vi jämför 2 populära modeller