Bäst i test grästrimmer: Vi jämför 3 populära eldrivna grästrimmers

En elektrisk grästrimmer passar dig som har en lite mindre trädgård och som inte vill vara beroende av bensin eller ett batteri som ska laddas. Här tittar vi närmare på tre populära eldrivna grästrimmers från Bosch, Makita och Stiga.


Läs också: Vi jämför 3 batteridrivna grästrimmers


En elektrisk grästrimmer är kanske den mest traditionella typen av trimmer. Den stora fördelen är att den har obegränsad användningstid. Däremot behöver du hålla dig i närheten av ett eluttag, vilket gör att den passar bäst i något mindre trädgårdar. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på arbetsbredd och motoreffekt, extrafunktioner, vikt och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test eldrivna grästrimmers 2020

1. Makita UR3000

2. Bosch ART 27 PLUS M/​HJUL

3. Stiga SGT 600

 

 

Eldriven grästrimmer Makita UR3000

Testvinnare! Trimmer Makita UR3000

Passar dig som
är ute efter en flexibel och lätthanterad grästrimmer.

Sammanfattning
Lätt och smidig grästrimmer med motor på 450 W och klippdiameter på 30 cm. Utrustad med omlindningsbar “Quick release”-spole. Trimmerns axel kan höjdjusteras och trimmerhuvudet kan justeras 180 grader. Vikt: 2,6 kg. Rek. pris: 1 119 kr. 

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,1 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är prisvärd och lätt att hantera. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Trimmer Makita UR3000

 

 

Eldriven grästrimmer Bosch ART 27 PLUS

2:a plats. Grästrimmer Bosch ART 27 PLUS M/​HJUL

Passar dig som
vill ha en grästrimmer som du slipper bära på och som är utrustad med flera smarta funktioner.

Sammanfattning
Lättmanövrerad grästrimmer med motor på 450 W och klippdiameter på 27 cm. Utrustad med automatiskt trådmatningssystem och dubbla trådar. Du byter mellan trimning och kantskärning med ett klick. Justerbar höjd och justerbart andra handtag. Tillsatshjul underlättar klippningen. Vikt: 2,9 kg. Rek. pris: 975 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är effektiv, smidig och att det är bra med hjul. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Grästrimmer Bosch ART 27 PLUS M/​HJUL

 

 

Eldriven grästrimmer Stig SGT 600

3:e plats. Trimmer Stiga SGT 600

Passar dig som
vill ha en grästrimmer med hög motoreffekt och relativt stor klippdiameter.

Sammanfattning
Kraftfull grästrimmer med motor på 600 W och klippdiameter på 30 cm. Utrustad med teleskopisk rigg av aluminium, justerbart handtag, Tap&Go och roterande trimmerhuvud. Vikt: 2,7 kg. Rek. pris: 790 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den har ett bra pris och att den har dubbla trådar. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Trimmer Stiga SGT 600


Se alla eldrivna trimmers här

Läs också: Så väljer du rätt nivå av robotgräsklippare till trädgården