Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

7 höstblommande perenner som får rabatten att blomma i höst

Genom att plantera växter som blommar ända in på senhösten kan du enkelt liva upp trädgården även när solen ibland lyser med sin frånvaro. Är de planterade växterna dessutom perenna kan du njuta av en färgglad trädgård år efter år, utan särskilt mycket ansträngning. I den här artikeln får du tips på våra favoriter just nu när det kommer till höstblommande perenner till rabatten.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Se hela vårt sortiment av perenna växter

Läs också: Så lyckas du med din höstplantering i kruka

 

Höstblommande perenner livar upp trädgården i höst

Att veta att hösten snart är på intåg kan kännas överväldigande och tråkigt, särskilt om du gillar att se din trädgård i full blom. Men att hösten kommer behöver inte betyda att uteplatsen inte längre kan blomstra! Faktum är att det finns massvis med växter i olika färger och former som blommar till så sent som oktober. Nedan tipsar vi därför om underbara höstblommande perenner som piffar upp vilken trädgård som helst. De flesta plantor trivs dessutom i halvskugga, så du behöver inte oroa dig över att de inte får tillräckligt mycket sol.

 

Höstblommande perenn

Höstanemon Robustissima

En vacker, högväxande perenn som blommar från augusti till oktober. Höstanemonen trivs både i sol och halvskugga och vill gärna stå vindskyddat. Växten är tålig och övervintrar bra i väldränerat lägen. Finns även som vitblommande.

KÖP HÄR: Höstanemon Robustissima

 

Höstblommande perenn

Trädgårdsnäva Rozanne

Trädgårdsnävan Rozanne är en marktäckande perenn som blommar hela sommaren och långt in på hösten, ända till oktober. Den trivs i fuktighetshållande jord och gillar helst halvskuggiga eller soliga lägen. Växten övervintrar oftast bra om den är planterad på rätt plats.

KÖP HÄR: Trädgårdsnäva Rozanne

 

Höstflox höstblommande perenn

Höstflox Morfar Albert

Höstflox 'Morfar Albert' blommar juli-september. Den har små, nästan cirkelrunda rosa blommor med mörkrosa mitt i stora klasar som sprider en svag söt doft, främst under varma ljusa sommarkvällar.

KÖP HÄR: Höstflox Morfar Albert

 

Höstblommande perenn Solhatt

Röd solhatt Magnus

Rudbeckia, även kallad solhatt, är en av våra vanligaste perenner. Den lockar bin, humlor och fjärilar till trädgården med dess ljuvliga doft och blommar juli-september. Sorten ‘Magnus’ har stora blommor och det lite fräckt uppnosiga mittpartiet skimrar i brunrött, medan hattens sammetslena brätte är ceriserött – en sällsynt och raffinerad färgkombination.

KÖP HÄR: Röd solhatt Magnus

 

Höstblommande perenn

Höstsilverax Brunette

Höstsilverax Brunette blev korad som Årets Perenn år 2018. Den har en underbar doft och lätt hängande blomvippor som frodas mellan september och oktober. Sorten Brunette trivs bra i de flesta lägen, men gillar främst halvskugga. Växten är tålig och övervintrar väl.

KÖP HÄR: Höstsilverax Brunette

 

Höstblommande perenn

Stenkyndel

En väldoftande perenn som blommar från juni till oktober och som älskas av pollinatörer. Stenkyndeln är torktålig och gillar sol, men trivs bra även i halvskuggiga lägen. Växten klarar vanligtvis att övervintra i väldränerade lägen.

KÖP HÄR: Stenkyndel

 

Höstblommande perenn

Bergormrot Darjeeling Red

En uppskattad stenpartiväxt som blommar mycket under både sommar och höst, ända till oktober. Blommorna skiftar i olika rosa nyanser och bladen får en fin bronsröd färg som håller hela vintern. Växten övervintrar vanligtvis bra i väldränerat läge.

KÖP HÄR: Bergormrot Darjeeling Red

 

Se fler perenna växter

Se allt inom odling och trädgårdsskötsel

 

Läs också: Så maxar du mysfaktorn i trädgården i höst – 5 tips 

Läs också: Vanliga perenner - våra mest populära trädgårdsblommor

Läs också: Så planerar du din perennrabatt – 5 tips

Läs också: Så får du väldränerad jord i trädgården

 

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också