Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bäst i test pannlampa 2022: Vi jämför 3 pannlampor med olika funktioner

Promenerar eller springer du ofta där det inte finns belysning? Då är ett tips att skaffa en pannlampa. Här tittar vi närmare på pannlampor från Ledlenser, Mareld, och Gelia.

Av Bygghemma-redaktionen2022-12-01

Läs också: Bäst i test friluftskök  

Läs också: Bäst i test ficklampa

Vad ska jag tänka på när jag köper pannlampa? 

En pannlampa är bra till mycket, allt från ett aktivt friluftsliv och hemmafixprojekt till lugna dagar i soffan med en bok. Det du kan fundera på när du ska köpa en pannlampa är vad just du ska använda den till. Springer du mycket i skogen behöver du en pannlampa med högre lumen och en större räckvidd. Om du ska se vad du gör i trädgården eller i garaget/snickarboden kan det vara bra med hög lumen och vinklingsbar lampa (men räckvidden är då av mindre betydelse). Ska du istället använda den vid stillasittande aktivitet som läsning eller pyssel räcker det med lägre ljusstyrka. Om du ska använda pannlampan under långa pass bör du också titta på drifttiden. I testet nedan har vi jämfört pannlampor med olika egenskaper och funktioner för att hjälpa dig välja den som passar dig bäst. 

Så har vi jämfört pannlamporna

Många pannlampor har olika lägen på ljusstyrkor som till exempel energisparlägen. I jämförelsen mellan de olika pannlamporna har vi tittat på vilken räckvidd och vilken ljusstyrka de har som mest. De olika lägena påverkar även hur länge batteriet varar så även här har vi sett till pannlampornas drifttid som mest. Andra parametrar som vägts in är extrafunktioner samt priset. 

Redaktionens bäst i test pannlampa 2022

Testvinnare! Pannlampa Ledlenser IH9R Laddbar inkl hjälmfästeVälutrustad och kraftfull pannlampa för många användningsområden!

2:a plats delad. Pannlampa Mareld Gleam 200: Pannlampa med lång uthållighet!

2:a plats delad. Pannlampa Gelia LED med USB-LaddningStarkt ljus med många funktioner! 

 

Bäst i test pannlampa

Testvinnare! Pannlampa Ledlenser IH9R Laddbar inkl hjälmfäste

Passar dig som

kräver en lång räckvidd. Oavsett om det gäller arbete eller en cykeltur kvällstid.

Sammanfattning

Denna pannlampan från Ledlenser har en ljusstyrka på 600 lumen och ger en räckvidd på 200 meter. Dessutom har lampan en fokuserings funktion vilket gör att du kan justera huruvida ljuset ska lysa långt eller brett. Pannlampan från Ledlenser har tre olika styrkor på sin lampa samt fyra olika ljus för en optimal användning. Upp till 40 h brinntid. Pris: 880 kr.

Fördelar

+ Fokuserbart ljus från långt till brett
+ Vitt, rött, blått och grönt ljus
+ 600 lumen

KÖP HÄR: Pannlampa Ledlenser IH9R Laddbar inkl hjälmfäste

 

Bäst i test pannlampa

2:a plats delad. Pannlampa Mareld Gleam 200

Passar dig som

vill ha en pannlampa med lång drifttid.

Sammanfattning

Marelds pannlampa har en ljusstyrka på 200 lumen och ger en räckvidd på cirka 85 meter. Lampan har ett energisparläge där drifttiden är på upp till 95 timmar. Pris: 501 kr.

Fördelar

+ Energisparläge
+ 200 lumen

KÖP HÄR: Pannlampa Mareld Gleam 200

 

Bäst i test pannlampa

2:a plats delad. Pannlampa Gelia LED med USB-Laddning

Passar dig som

behöver en liten effektiv lampa under en kortare stund. Perfekt för promenaden, eller arbeten som kräver ett extra fokus under kortare stunder.

Sammanfattning

Denna pannlampan från Gelia har en infraröd sensor vilket innebär att lampan sätts på utan att du behöver röra den. Lampan har en ljusstyrka på 250 lumen och en räckvidd på 50 meter och går dessutom att vinkla. Lampan laddas genom USB och håller i 2,5 timmar. Pris: 296 kr.

Fördelar

+ Vinklingsbar lampa
+ Infraröd sensor
+ USB-laddning

KÖP HÄR: Pannlampa Gelia LED med USB-Laddning

 

 

Se alla pannlampor här


Läs också: Bäst i test bärbara grillar 

Läs också: Vedförvaring – så förvarar du veden snyggt och säkert utomhus 

Populära artiklar