Bäst i test slagborrmaskin 2020: Vi jämför 2 populära borrmaskiner

En bra slagborrmaskin är ovärderlig när du ska borra i betong eller tegel, men den kan också användas som t.ex. skruvdragare eller slipmaskin. Här tittar vi närmare på två populära slagborrmaskiner från Bosch och Makita.


Läs också:
Bäst i test borrhammare – vi jämför 2 populära maskiner


Vad är det för skillnad mellan en slagborrmaskin och en borrmaskin?

Skillnaden mellan en slagborrmaskin och en “vanlig” borrmaskin är att borrmaskinen endast roterar medan slagborrmaskinen kombinerar roterandet med en hamrande rörelse som kallas slag. Rörelsen gör att borrmaskinen klarar att borra även i hårda material som tegel, betong och sten. Funktion går att slå av om borren ska användas vid borrning av mjukare material som t.ex. trä. Med rätt tillbehör kan många slagborrmaskiner också användas till att polera och slipa - eller varför inte som skruvdragare.


Bäst i test slagborrmaskin 2020

I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kapacitet, hur smidiga de är att hantera, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna. Så här placerades sig slagborrmaskinerna i testet:

1. Slagborrmaskin Bosch AdvancedImpact 900

2. Slagborrmaskin Makita DHP484Z 18V

 

 

Slagborrmaskin Bosch

Testvinnare! Slagborrmaskin Bosch AdvancedImpact 900

Passar dig som
Är på jakt efter en kraftfull slagborrmaskin med flera smarta funktioner.

Sammanfattning
Eldriven slagborrmaskin för skruvdragning, borrning och slagborrning. Utgångseffekt på max 1050 W. Maximalt vridmoment på 73 Nm och ett varvtal på 50–1120/2850 varv/min. Slagfrekvens: 48450 slag/min. Utrustad med 2-växlad låda, Kickback Control, som innebär att den integrerade sensorn slår av maskinen vid blockering samt Constant Electronic som gör att varvtalet hålls konstant automatiskt, även under belastning. Stödhandtag med antiglidfunktion och sladdklämma med upphängning för praktisk förvaring. Vikt: 2,6 kg. Rek. pris: 1 596 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är mångsidig, stark och lätthanterlig. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Slagborrmaskin Bosch AdvancedImpact 900

 

 

Slagborrmaskin Makita

2:a plats. Slagborrmaskin Makita DHP484Z 18V

Passar dig som
är ute efter en smidig slagborrmaskin som inte begränsas av en sladd.

Sammanfattning
Kolborstfri batteridriven slagborrmaskin för skruvdragning, borrning och slagborrning. Li-ion batteri på 18 V 2x 5,0 Ah (90 Wh). Maximalt vridmoment på 115/60 Nm och ett varvtal på 0-550/2100 varv/min. Slagfrekvens: 0-8250/31 500 slag/min. Utrustad med snabbchuck, batteriindikator, LED-belysning och XPT – förbättrad damm- och vattentålighet. Vikt: 2,7 kg. Rek. pris: 5 554 kr, inklusive laddare och batteri.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stark och välbalanserad. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Slagborrmaskin Makita DHP484Z 18V Utan batteri


Se alla slagborrmaskiner här

Läs också: Bäst i test skruvdragare – vi jämför 3 populära modeller