Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Bygga garage: kostnad för att montera med byggsats eller lösvirke

Vad kostar det att bygga ett garage och hur ska du tänka för att komma undan så billigt som möjligt? Här ger vi dig en uppfattning om den totala kostnaden för att bygga ett garage på tomten.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Här hittar du alla våra garagehus


Det huvudsakliga syftet med ett garage är att skydda bilen från väder och vind. Men du kan även använda garaget som ett hobbyrum, en verkstad eller som förrådsutrymme. Genom att exempelvis isolera väggar och tak skapar du en skön inomhusmiljö som du kan vistas i även under vintern när det är kallt ute. Så för att svara på hur mycket ett garage kostar måste du först och främst bestämma dig för vilka ambitioner du har. Det billigaste alternativet är att välja ett litet garagehus utan port, medan du kommer att få lägga en betydligt större peng om du vill ha ett stort isolerat garage som du bygger från grunden.


Vilken typ av garage är billigast?

När du ska bygga ett garage kan du välja mellan att köpa en monteringsfärdig byggsats eller ett arkitektritat garage som du bygger från grunden utifrån dina specifika önskemål. De monteringsfärdiga garagen innebär nästan alltid en lägre totalkostnad än de arkitektritade som du bygger från grunden, inte minst med tanke på kostnaderna för att anlita hantverkare. Men om du har gott om tid och dessutom är en duktig snickare kan du med fördel bygga ditt garage från grunden, eftersom detta framförallt ger dig större valmöjligheter i utformningen.


Hur mycket kostar ett monteringsfärdigt garage?

Enklare garagehus som du köper i byggsats kostar ungefär 2300-3500 kr/m2. Observera att de billigare varianterna ofta saknar garageport och att alla monteringsfärdiga moduler levereras utan tak. Kostnader för tak tillkommer alltså alltid, eftersom ytbeläggning inte ingår i byggsatsen. Om du vill tilläggsisolera garaget tillkommer även kostnader för detta, precis som förberedelserna med markarbete som brukar utgöra ca 20 procent av den totala kostnaden. När det gäller tak och isolering kan priserna variera beroende på vilket material du väljer att använda om du utför arbetet själv eller anlitar en firma.

En annan faktor som påverkar priset är huruvida garaget överskrider en yta på 30 m2. Detta är gränsen för att du behöver ansöka om bygglov, enligt reglerna för Attefallshus. En bygglovsansökan för garage brukar kosta någonstans mellan 10 000 kr och 20 000 kr.

Här hittar du alla våra monteringsfärdiga garage


Läs också: Här är de populäraste garagehusen just nu

Läs också: Isolera väggar – är är de mest grundläggande principerna

 

Populära produkter under kategorin Garagehus

Duk gop Till Roundtop Garagetält Grå 23 kvm

Duk gop Till Roundtop Garagetält Grå 23 kvm

3 499 kr

Se priset!

Tillfälligt slut

Garage Trähuset 35 m2

Garage Trähuset 35 m2

136 599 kr

Se priset!

Leveranstid 4-6 veckor

Duk gop Till Original Garagetält Grå 23 kvm

Duk gop Till Original Garagetält Grå 23 kvm

3 494 kr

Se priset!

Tillfälligt slut

Drivenhet Palmako för Garageport

Drivenhet Palmako för Garageport

11 895 kr

Se priset!

Leveranstid 2-4 veckor

Garage Trähuset 30 m2

Garage Trähuset 30 m2

89 995 kr 106 164 kr

Spara 15 %

Kampanj

Leveranstid 4-6 veckor

Populära artiklar