Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Etanolkamin: 4 moderna braskaminer som klarar sig utan skorsten

En etanolkamin är perfekt för dig som saknar skorsten eller bara är ute efter ett prisvärt och miljövänligt alternativ till en vedeldad braskamin. Med en etanolkamin får du samma känsla, d.v.s. en riktig eld som värmer men utan rök och aska att ta hand om. Här tipsar vi om fyra av våra favoritkaminer som dessutom är snygga att titta på.

Av Bygghemma-redaktionen2022-05-20


Läs också:
Bäst i test spabad


Välja etanolkamin

Allt fler ser fördelarna med att välja etanolkamin. De passar lika bra i vardagsrummet eller köket som i uterummet eller på altanen i trädgården. Precis som en vedeldad kamin värmer etanolkaminer och ser lika vackra ut. Du får samma mysfaktor men slipper hantera aska och sot. Och framförallt kräver de ingen skorsten eller ventilationskanal. Etanolkaminer ger en behaglig värme och blir ett fint komplement till befintligt uppvärmningssystem. Till skillnad från en vedeldad kamin får du snabbt igång värmen eftersom du inte behöver vänta på att elden ska ta fart. Etanolkaminer brinner med förnybara råvaror och är därför ett miljövänligt alternativ. 

 

Braskamin Arkiio Mauro Takhängd Svart

1. Braskamin Arkiio Mauro Takhängd Svart

Mauro är en snygg takhängd kamin i stål. Mauro ger skön värme precis som en vanlig kamin men utan rök och rester. Den här modellen har svart pulverlackat stål i både röret och nedtill.

KÖP HÄR: Braskamin Arkiio Mauro Takhängd Svart

 

Etanolkamin fristående

2. Braskamin Arkiio Corbo Fristående 112 cm

Corbo är en klassisk fristående kamin i rostfritt stål. Corbo ger skön värme precis som en vanlig kamin men utan rök och rester. Den här modellen har stomme i svart pulverlackat stål och härdat glas i luckan.

KÖP HÄR: Braskamin Arkiio Corbo Fristående 112 cm

 

 

Etanolkamin Braskamin

3. Braskamin Arkiio Foggia Fristående 160 cm

Foggia är en fristående kamin i rostfritt stål. Foggia ger skön värme precis som en vanlig kamin men utan rök och rester. Den här modellen är stilren i svart pulverlackat stål, rostfritt stål och härdat glas.

KÖP HÄR: Braskamin Arkiio Foggia Fristående 160 cmEtanolkamin

4. Braskamin Arkiio Rio Fristående

Rio är en modern fristående kamin i rostfritt stål. Rio ger skön värme precis som en vanlig kamin men utan rök och rester. Kaminen har en stabil stålstomme och två härdade glasskivor på vardera sidan om brännaren

KÖP HÄR: Braskamin Arkiio Rio Fristående

 

Se alla etanolkaminer här


Läs också: Bygga utekök – 5 heta tips


Läs också: Så belyser du träd och buskar i trädgården