5 golv som är perfekta till balkongen eller uterummet

Ett utegolv är inte bara praktiskt, det kan också förvandla din uteplats till en trivsam oas. Här tipsar vi om fem golv som både är snygga, lätta att lägga och tål att användas år efter år.

 

Utegolv finns i dag i en mängd olika material och med helt olika utseenden. Gemensamt är att de flesta är väldigt tåliga, smidiga att lägga och går lätt att anpassa till olika ytor. Om du ska välja ett golv i plast, sten eller trä beror helt på vad du själv tycker är snyggt och vad som passar med huset och övrig inredning. Kanske hittar du just ditt framtida golv bland våra favoriter nedan!

 

 

Golvplatta

Lekfullt i praktisk plast

Hestraplattan Daisy Pearl White är ett snyggt golv med oregelbundet mönster i form av blommor. Daisy-plattorna är dränerande och låter fuktiga golv andas.

KÖP HÄR: Golvplatta Hestraplattan Daisy Pearl White

 

 

Golvplatta 

Komposit av återvunnen plast

Strand Deltaplattan består av en blandning av träfibrer och polyetenplast. Plasten kommer till största delen från återvunnen plast och träfibrerna från snabbväxande energiskog.

KÖP HÄR: Kompositplatta Strand Deltaplattan Antracit Slät 50x50

 

 

Golvplatta

Klassisk teak i vackert mönster

Strands teakplattor är av hög kvalitet och tål att ligga ute året runt. Kan oljas in eller lämnas obehandlade för en mer silvergrå nyans på sikt.

KÖP HÄR: Trall Teak Deltaplattan 30x30 Typ C

 

 

Golvplatta

Stilren natursten

Golvplattorna från ArtStone är gjorda av natursten och ska efterlikna klinker. Går att ändra (och förändra) utseendet genom att lägga plattorna på olika håll.

KÖP HÄR: Golvplattor ArtStone Light Limestone

 

 

Golvplatta

Snygg trätralls-look

Hestraplattan Woodlook Antique har trägolvets utseende men med plastens praktiska fördelar. Golvplattans yta har en melerad färgnyans för att ge en äkta känsla.

KÖP HÄR: Golvplatta Hestraplattan Woodlook Antique

Se alla våra utegolv