5 golv som är perfekta till balkongen eller uterummet

Ett utegolv är inte bara praktiskt, det kan också förvandla din uteplats till en trivsam oas. Här tipsar vi om fem golv som både är snygga, lätta att lägga och tål att användas år efter år.

Av Bygghemma-redaktionen2021-05-11

 

Utegolv finns i dag i en mängd olika material och med helt olika utseenden. Gemensamt är att de flesta är väldigt tåliga, smidiga att lägga och går lätt att anpassa till olika ytor. Om du ska välja ett golv i plast, sten, trä eller konstgräs beror helt på vad du själv tycker är snyggt och vad som passar med huset och övrig inredning. Kanske hittar du just ditt framtida golv bland våra favoriter nedan!

 

Hestraplattan Universal

Lättlagt utegolv i praktisk plast

Hestraplattan Universa Iron One är en lättlagd universalplatta som passar i många miljöer. Det neutrala mönstret ger ett lugnt och behagligt intryck. Plattorna är dränerande och låter fuktiga golv andas.

KÖP HÄR: Golvplatta Hestraplattan Universa Iron Ore 

 

 

Golv till balkong eller uteplats

Modernt konstgräs

Konstgräs på balkongen behöver inte innebära en gammal grön sliten historia. Denna slitstarka matta från BerryAlloc är snygg, skön att gå på och har dräneringsnoppor på baksidan, vilket gör att den får ventilation och torkar snabbare när den blivit blöt.

KÖP HÄR: Konstgräs BerryAlloc Stengrå

 

Golvplatta

Klassisk teak i vackert mönster

Strands teakplattor är av hög kvalitet och tål att ligga ute året runt. Kan oljas in eller lämnas obehandlade för en mer silvergrå nyans på sikt.

KÖP HÄR: Trall Teak Deltaplattan 30x30 Typ C

 

Golvplatta Bergo Elite Marble Grey

Tålig platta med klinkerkänsla

Bergoplattorna är smidiga att hålla rena och tål både värme och kyla. Användningsområdet är brett och plattorna och kan ligga kvar utomhus under vintern utan att förändra sina egenskaper. 

KÖP HÄR: Golvplatta Bergo Elite Marble Grey

 

Hestraplattan Woodlook Mahogany

Snygg trätralls-look

Hestraplattan Woodlook Mahogany har trägolvets utseende men med plastens praktiska fördelar. Golvplattans yta har en melerad färgnyans för att ge en äkta känsla.

KÖP HÄR: Golvplatta Hestraplattan Woodlook Mahogany


Se alla våra utegolv


Läs också: Inreda balkong: Odla, vila, sola och njut!

Läs också: Infravärmare uterum: 5 terrassvärmare som är populärast just nu