Japanska träd – 4 prydnadskörsbär som blommar vackert rosa på våren

Japanska träd toppar mångas lista när det kommer till favoritträd i trädgården. Inte minst prydnadskörsbären som vi älskar på grund av dess fantastiska rosa blommor. Här tipsar vi om fyra populära sorter som passar i olika storlekar av trädgårdar.


Läs också: Så planerar du din perennrabatt – 5 tips

Läs också: Små träd: 5 förslag på träd för den lilla trädgården

Se samtliga prydnadsträd

 

 

Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kanzan

1. Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kanzan

Det vanligaste och populäraste japanska körsbärsträdet med välfyllda rosa blommor i stora mängder på våren. Trädet är medelstort och kraftigt med en kvastformad krona. Blommorna skapar ett magnifikt intryck vid full blom och när kronbladen släpper bildas en romantisk rosa matta under trädet. Bladen är vid lövsprickning kopparfärgade som sedan skiftar till mörkgrönt. Passar de flesta trädgårdar där full sol finns tillgänglig.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 3-5 m hög

KÖP HÄR: Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kanzan 100-120 cm

 

 

Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kiku-Shidare-Zakura

2. Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kiku-Shidare-Zakura

Med sina hängande blomsterklädda grenar och vackra små välfyllda blommor har denna svagväxande japanska körsbärssort högt dekorativt värde. Kan placeras i både planteringar som solitär eller kruka för att ge en härlig vårkänsla vid knoppsprickning. Bladen är stora och frodigt gröna under hela sommaren.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 1,2 m hög

KÖP HÄR: Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kiku-Shidare-Zakura 100-120 cm

 

 

Japanskt Prydnadskörsbär

3. Japanskt Prydnadskörsbär

Pelarformat prydnadskörsbär för trädgårdar som inte har utrymme för en bred krona. Underbar och häpnadsväckande blomning på våren med blommor som är rosa/vita, halvdubbla och doftar sött. Bladen som på sommaren är gröna övergår till svag bronsfärg på hösten. Mycket odlingsvärd sort för de som önskar ett smalt lättskött och underhållsfritt prydnadsträd.

Leveransstorlek: 125-150 cm hög
Storlek fullvuxen: 4-5 m hög

KÖP HÄR: Japanskt Prydnadskörsbär 125-150 cm

 

 

Japanskt Prydnadskörsbär

4. Japanskt Prydnadskörsbär

Stora välfyllda rosa blommor som spricker ut i samband med den bronsröda bladsprickningen. Ett medelstort träd med högt prydnadsvärde som solitär. Kronan är bred vasformad och utvecklas tills att trädet når sin fulla höjd. Placera trädet vindskyddat och soligt då det är mycket känsligt för frost och kalla nätter. Liknar sorten "Kanzan" men med rödskimrande blad.

Leveransstorlek: 80-100 cm hög
Storlek fullvuxen: 4-6 m hög

KÖP HÄR: Japanskt Prydnadskörsbär


Läs också:
Häckväxter: Välj rätt häck för din trädgård

Se samtliga prydnadsträd