Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Julgransfot kungsgran – 4 lösningar för den önskar sig en kungsgran i jul

Det finns en hel uppsjö av julgransfötter i olika storlekar, former och färger. Men de har alla en gemensam nämnare – de ska hålla upp julens träd på ett vackert och stabilt sätt. Det gäller särskilt kungsgranen som är lite kraftigare än rödgranen och därför behöver en stabil julgransfot att stå i.

Av Bygghemma-redaktionen2022-06-08

Se alla julgransfötter här 


Läs också: Julgransfot bäst i test 


Stabil julgransfot till kungsgran

Kungsgranen är känd för sina täta grenar och sagolika form. Men det innebär också att den är relativt tung och därför kräver en stabil och säker julgransfot. En julgransfot med många ben blir mer stabil än en med få. Att julgransfoten kommer i en form som bringar julkänsla skadar inte heller. Här nedan tipsar vi om olika lösningar för för dig som tänker satsa på en kungsgran till jul!  

 

Julgransfot By Benson Stand Deluxe

Julgransfot By Benson Stand Deluxe är en stabil julgransfot anpassad för grövre stammar som exempelvis alla kungsgranar har. Denna julgransfot har fyra kraftfulla skruvar som fastsättningsfunktion, vilket gör det mycket lättare att få granen stabil och i rätt vinkel. Skruvarna är enkla att hantera och granen blir mycket stabil. Foten rymmer dessutom hela 3,2 liter vatten.

KÖP HÄR: Julgransfot By Benson Stand Deluxe

 

Julgransfot till kungsgran från Star trading

Julgransfot Star Trading Granig 080-85 är en klassisk julgransfot som står stadigt på fyra metallben i röd julig färg. Den gröna och röda färgen gör att den smälter in fint i granen och allt pynt. En julgransfot av denna typ klarar de flesta granar med undantag för de allra största och tyngsta kungsgranarna.

KÖP HÄR: Julgransfot Star Trading Granig 080-85

Julgransfot kungsgran

Julgransfot By Benson Stand Outdoor är egentligen en julgransfot för utomhusbruk men den går lika bra att ha inomhus eftersom den är anpassad för att kunna stå på asfalt. De fyra nedfällbara benen ger hög stabilitet då den även ska klara väder och vind.

KÖP HÄR: Julgransfot By Benson Stand Outdoor 

 

Korg till julgransfot

Ett snyggt alternativ för att dölja julgransfoten är att sätta en specialanpassad korg över julgransfoten.Denna korg från Star Trading är subtil och blir som en snygg förlängning av stammen.

KÖP HÄR: Korg Star Trading Granig

 

 

 

Läs också: 10 bra julklappar till barn som är lite större

Läs också: Bäst i test julgransbelysning 

Populära artiklar