Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, mån-fre 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Nya fönster – en lönsam investering

  Att byta fönster ger ofta en bra återbetalning i form av lägre energikostnader. Till detta kan du lägga behagligare inomhusmiljö och mer fritid än om du skulle renovera dina gamla. Niklas Hanning hos Svenska Fönster ger dig sina råd om vad du ska tänka på då det gäller dina fönster.

  Först ska du ställa dig frågan vad du vill få ut av dina fönster. Är det utseendet, inomhusmiljön eller kanske rent av pengarna som är det viktiga. I allmänhet kan man säga att kvaliteten oftast följer med priset. Det finns bra fönster som inte är dyra, men, att köpa riktiga lågprisfönster kan ge sämre miljö och kan i förlängningen bli dyrare i form av värmekostnader.

  Självklart skall du satsa på treglasfönster. Treglas är något tyngre att montera, men isolerar mycket bättre. Titta på mellanrummet mellan glasen. Ju större mellanrum desto bättre isolering. Treglasfönster ger en hög komfort, jämnare innetemperatur och minskar risken för kallras.

  Byt hela konstruktionen då du byter. Att bara byta glas är dels mycket omfattande rent arbetsmässigt och dels kvarstår problemet med eventuella läckage.

  Det är lättare än du tror att byta fönster själv. Läs de medföljande instruktionerna noga så uppstår det inte så mycket problem. Tänk på att vara två personer då ni jobbar eftersom fönster är tunga och de ibland monteras på obekväma platser.